Статті

Чому телефон витрачає інтернет, навіть якщо ним не користуєшся

Share

Якщо ви користуєтеся інтернетом на своєму телефоні і не маєте Wi-Fi-підключення, то могли помітити, що мегабайти кудись злітають, а гаджетом при цьому ви не користуєтеся. Розповідаємо, куди дівається трафік і як цього уникнути.

Чому швидко витрачається інтернет

Коротко відповісти на це запитання можна так – інтернет витрачає і сама операційна система, і додатки, які працюють фоном. Зупинимося на кожній причині докладніше:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Різноманітні віджети: узяти простий застосунок із прогнозом погоди! Він активний завжди – запитує дані і витрачає інтернет. Сюди належать новинні віджети, додатки з фінансовою інформацією та акції.
  • Оновлення ОС: таке може відбуватися, якщо ви не налаштували, щоб операційна система оновлювалася тільки тоді, коли гаджет під’єднаний до Wi-Fi. В іншому разі просте оновлення може з’їсти гігабайти вашого трафіку. До речі, сама ОС теж може збирати і відправляти дані, навіть коли не оновлюється.
  • Автоматичне оновлення застосунків: тут та сама історія, що і з операційною системою. Щоб не дивуватися, куди витрачається інтернет, зробіть налаштування, що дозволяє оновлювати додатки через Wi-Fi.
  • Застосунки у фоновому режимі: трафік витрачатиметься і в тому разі, якщо будь-який застосунок зберігає активність у фоновому режимі. Наприклад, стрічки соцмереж, які залишаються в пам’яті телефону.
  • WhatsApp та інші меседжери: всі повідомлення, які приходять у групові чати вашого пристрою, витрачають його пам’ять і трафік. Приберіть можливість автоматичного завантаження файлів у налаштуваннях месенджера, і буде вам щастя.

Що зробити, щоб зберегти трафік

Ми вже перерахували, що можна налаштувати оновлення ОС і роботу застосунків так, щоб вони не були активними під час використання мобільного зв’язку, а працювали тільки через підключення до Wi-Fi.

А ще можна перевести пристрій у режим економного енергоспоживання. Це вимкне всі оновлення і зробить так, щоб телефон рідше приймав і отримував будь-які дані. Ще може допомогти відключення GPS – він теж може витрачати дорогоцінні мегабайти.

Тепер ви знаєте більше! А якщо ваш телефон продовжує витрачати інтернет, то приносьте його до нас у сервіс. Наші фахівці точно розберуться, у чому причина.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024