Чому телефон витрачає інтернет, навіть якщо ним не користуєшся

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви користуєтеся інтернетом на своєму телефоні і не маєте Wi-Fi-підключення, то могли помітити, що мегабайти кудись злітають, а гаджетом при цьому ви не користуєтеся. Розповідаємо, куди дівається трафік і як цього уникнути.

Чому швидко витрачається інтернет

Коротко відповісти на це запитання можна так – інтернет витрачає і сама операційна система, і додатки, які працюють фоном. Зупинимося на кожній причині докладніше:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Різноманітні віджети: узяти простий застосунок із прогнозом погоди! Він активний завжди – запитує дані і витрачає інтернет. Сюди належать новинні віджети, додатки з фінансовою інформацією та акції.
  • Оновлення ОС: таке може відбуватися, якщо ви не налаштували, щоб операційна система оновлювалася тільки тоді, коли гаджет під’єднаний до Wi-Fi. В іншому разі просте оновлення може з’їсти гігабайти вашого трафіку. До речі, сама ОС теж може збирати і відправляти дані, навіть коли не оновлюється.
  • Автоматичне оновлення застосунків: тут та сама історія, що і з операційною системою. Щоб не дивуватися, куди витрачається інтернет, зробіть налаштування, що дозволяє оновлювати додатки через Wi-Fi.
  • Застосунки у фоновому режимі: трафік витрачатиметься і в тому разі, якщо будь-який застосунок зберігає активність у фоновому режимі. Наприклад, стрічки соцмереж, які залишаються в пам’яті телефону.
  • WhatsApp та інші меседжери: всі повідомлення, які приходять у групові чати вашого пристрою, витрачають його пам’ять і трафік. Приберіть можливість автоматичного завантаження файлів у налаштуваннях месенджера, і буде вам щастя.

Що зробити, щоб зберегти трафік

Ми вже перерахували, що можна налаштувати оновлення ОС і роботу застосунків так, щоб вони не були активними під час використання мобільного зв’язку, а працювали тільки через підключення до Wi-Fi.

А ще можна перевести пристрій у режим економного енергоспоживання. Це вимкне всі оновлення і зробить так, щоб телефон рідше приймав і отримував будь-які дані. Ще може допомогти відключення GPS – він теж може витрачати дорогоцінні мегабайти.

Тепер ви знаєте більше! А якщо ваш телефон продовжує витрачати інтернет, то приносьте його до нас у сервіс. Наші фахівці точно розберуться, у чому причина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.