Статті

Найчастіші проблеми зі смартфоном у літню пору і як із ними боротися

Share
Час читання: 2 хв.

Поїздки у відпустку, сонце, купання, багатоденні походи, пікніки на природі та дачі з огорожами – всі ці принади літа можуть стати серйозним випробуванням для вашого смартфона. Розбираємо п’ятірку найпоширеніших літніх неприємностей і способи захисту від них.

Спека

Висока температура – ворог смартфона. Влітку ризик перегріву збільшений. Залиште гаджет на пару годин на сонці, і під зав’язку заряджений акумулятор може такого не перенести.

Порада тут очевидна – намагайтеся берегти смартфон від перегріву і правильно його використовуйте.

Вода

Раз спека – усі прагнуть до річки, озера, моря. Але один незручний рух – і гаджет летить у воду. Для більшості гаджетів така процедура фатальна: апарат, що нахлебався по повній, дуже складно привести до тями.

Однак вологозахищений смартфон вийде з води нехай не сухим, але справним. Якщо ви активні біля води, любите фотосесії на березі, звертайте увагу на стандарт захисту від вологи – це вказується в характеристиках гаджетів. Наприклад, захищений за стандартом IP68 пристрій витримає півгодинне занурення у воду на глибину до півтора метра.

Міфи про смартфони

Смартфони створили навколо себе цілу культуру, частина якої – наші з вами помилки. Давайте перевіримо, чи важко вас провести якою-небудь розхожою байкою про гаджети?

Вдребезги

Яке ж літо без вилазки в дикі умови – ліси, поля, гори та інша активна романтика. Нагальна трудотерапія на дачі, багата на різкі рухи, – ще одне сезонне явище.

Якщо вам влітку не сидиться спокійно – це тільки на користь, але ми рекомендуємо купити чохол на ваш смартфон – протиударний, з посиленими кутами.

Біль втрати

Літо – час яскравого сонця та емоцій. На такому тлі забути або загубити смартфон може навіть найуважніший із нас. Але ж ми були не за своїм офісним столом, а на пляжі або в лісі – у такій ситуації часто взагалі не зрозуміти, де гаджет, – тільки те, що не при нас.

Зробити таку неприємність менш безнадійною можна, заздалегідь увімкнувши сервіс віддаленого відстеження гаджета. За допомогою геолокації ви зможете відшукати місце розташування вашого смартфона з точністю до кількох метрів і навіть увімкнути на ньому звуковий сигнал. Детальніше ми розповіли тут.

Знеструмлений

Влітку ми подовгу проводимо час далеко від розетки. І давайте визнаємо: далеко не кожен смартфон може похвалитися потужною батареєю, яка здатна тримати заряд навіть день. Забули зарядити на ніч – ловіть до обіду страхітливі 5%. А, стоп! Уже 4%.

Вихід? Завжди носіть із собою зовнішній акумулятор – просто ніколи, чуєте, ніколи його не викладайте. І одного разу (точніше, далеко не один раз) він вас обов’язково врятує.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple готує розумне кільце для відстеження здоров’я

    За чутками, Apple планує розширити свою лінійку пристроїв для охорони здоров'я, випустивши нове розумне кільце.…

    13.10.2024

    У TikTok замість людей модерувати контент почне ШІ

    Агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило про звільнення TikTok щонайменше 700 співробітників, пов'язаних…

    13.10.2024

    Документи TikTok підтверджують негативний вплив платформи на дітей

    Внутрішні документи TikTok розкрили, що компанія була обізнана про ризики, які її додаток представляє для…

    13.10.2024

    Позов екоактивістів обійдеться SpaceX у 4 мільйони доларів щоденних втрат

    SpaceX, відома американська аерокосмічна компанія, зіткнулася із серйозною загрозою своєї діяльності через позов від екологічної…

    13.10.2024

    Apple готова витратити мільярди на співпрацю з PlayStation для перенесення ігор на власні пристрої

    Ми перебуваємо на порозі великих змін. Маленька домовленість може серйозно вдарити по платформі Windows. Два…

    13.10.2024

    Точний дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra показали на рендерах

    Чутки про масштабне оновлення камери Samsung Galaxy S25 Ultra не підтвердилися. За останніми даними, компанія…

    12.10.2024