Найчастіші проблеми зі смартфоном у літню пору і як із ними боротися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поїздки у відпустку, сонце, купання, багатоденні походи, пікніки на природі та дачі з огорожами – всі ці принади літа можуть стати серйозним випробуванням для вашого смартфона. Розбираємо п’ятірку найпоширеніших літніх неприємностей і способи захисту від них.

Спека

Висока температура – ворог смартфона. Влітку ризик перегріву збільшений. Залиште гаджет на пару годин на сонці, і під зав’язку заряджений акумулятор може такого не перенести.

Порада тут очевидна – намагайтеся берегти смартфон від перегріву і правильно його використовуйте.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вода

Раз спека – усі прагнуть до річки, озера, моря. Але один незручний рух – і гаджет летить у воду. Для більшості гаджетів така процедура фатальна: апарат, що нахлебався по повній, дуже складно привести до тями.

Однак вологозахищений смартфон вийде з води нехай не сухим, але справним. Якщо ви активні біля води, любите фотосесії на березі, звертайте увагу на стандарт захисту від вологи – це вказується в характеристиках гаджетів. Наприклад, захищений за стандартом IP68 пристрій витримає півгодинне занурення у воду на глибину до півтора метра.

Міфи про смартфони

Смартфони створили навколо себе цілу культуру, частина якої – наші з вами помилки. Давайте перевіримо, чи важко вас провести якою-небудь розхожою байкою про гаджети?

Вдребезги

Яке ж літо без вилазки в дикі умови – ліси, поля, гори та інша активна романтика. Нагальна трудотерапія на дачі, багата на різкі рухи, – ще одне сезонне явище.

Якщо вам влітку не сидиться спокійно – це тільки на користь, але ми рекомендуємо купити чохол на ваш смартфон – протиударний, з посиленими кутами.

Біль втрати

Літо – час яскравого сонця та емоцій. На такому тлі забути або загубити смартфон може навіть найуважніший із нас. Але ж ми були не за своїм офісним столом, а на пляжі або в лісі – у такій ситуації часто взагалі не зрозуміти, де гаджет, – тільки те, що не при нас.

Зробити таку неприємність менш безнадійною можна, заздалегідь увімкнувши сервіс віддаленого відстеження гаджета. За допомогою геолокації ви зможете відшукати місце розташування вашого смартфона з точністю до кількох метрів і навіть увімкнути на ньому звуковий сигнал. Детальніше ми розповіли тут.

Знеструмлений

Влітку ми подовгу проводимо час далеко від розетки. І давайте визнаємо: далеко не кожен смартфон може похвалитися потужною батареєю, яка здатна тримати заряд навіть день. Забули зарядити на ніч – ловіть до обіду страхітливі 5%. А, стоп! Уже 4%.

Вихід? Завжди носіть із собою зовнішній акумулятор – просто ніколи, чуєте, ніколи його не викладайте. І одного разу (точніше, далеко не один раз) він вас обов’язково врятує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.