Топ-7 головних речей, які повинні бути у кожного флагмана

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен поважаючий себе виробник смартфонів випускає нові моделі флагманів щороку, а то й по кілька разів на рік. У результаті ми маємо широкий вибір флагманів, але якщо ви не затятий шанувальник Apple і не віддаєте з року в рік перевагу новим моделям iPhone, то ви можете зіткнутися з муками вибору, намагаючись знайти найкращий апарат. Щоб допомогти вам під час вибору нового флагмана, ми в редакції Gadgetpage.ru виділили головні критерії під час купівлі нового смартфона преміум-класу. Саме на ці сім речей ви маєте звернути увагу насамперед під час пошуку флагмана.

Зовнішній вигляд, матеріали корпусу і якість збірки

Коли ви купуєте смартфон преміум-класу і готові викласти за нього в районі 1000 доларів, то ви явно не маєте йти на компроміси, коли йдеться про дизайн і якість збірки. У сучасного флагмана обов’язково має бути якісний безрамковий екран з невеликою виїмкою або отвором під фронтальну камеру. Висувна селфі-камера і дисплей без отворів – теж оптимальний варіант.
Коли справа доходить до якості збірки і матеріалів корпусу, то явно у флагманського апарату не повинно бути ніяких “слідів” пластику. Щоб ви змогли буквально руками відчувати преміальність свого новенького апарату, то він обов’язково має бути одягнений або в суцільнометалевий корпус, або ж у корпус з металевим каркасом і скляними панелями.

OLED-дисплей з високою роздільною здатністю

Ще один маст-хев флагманського смартфона сьогоднішнього дня – високоякісний OLED- або AMOLED-дисплей з високою роздільною здатністю. Але, тим не менш, деякі виробники продовжують встановлювати у свої флагмани IPS LCD-дисплеї, бажаючи заощадити на виробництві. Але коли смартфон коштує дорожче 1000 доларів, то у нього обов’язково повинна бути OLED-панель, адже вона забезпечує найкращий користувацький досвід завдяки найяскравішим відтінкам і глибокому чорному кольору. Крім того, такі екрани відрізняються низьким рівнем енергоспоживання.
Крім типу екрана велике значення має і його роздільна здатність. При виборі флагманського смартфона не погоджуйтеся на модель з дисплеєм Full HD+. Щонайменше флагман має бути оснащений екраном з роздільною здатністю Quad HD+. Навіть останні моделі iPhone мають вищу роздільну здатність, ніж просто Full HD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Частота оновлення зображення не менше 90 Гц

Ще одна обов’язкова опція всіх сучасних флагманів, якщо це, звісно, не iPhone 14, а модель на платформі Android, це висока частота оновлення дисплея. Не погоджуйтеся на апарат зі звичайною частотою оновлення зображення 60 Гц. Натомість зверніть увагу на моделі з 90- і 120-герцевими екранами. Ви помітите велику різницю між екранами з частотою оновлення 60 і 120 Гц, причому не тільки в іграх, а й під час прокручування сторінок і переміщення по меню.

Топовий чипсет

Потужний першокласний процесор має вирішальне значення для топового смартфона, будь то iPhone або апарат на Android. Вашому смартфону просто необхідна платформа, якій під силу впоратися з виконанням будь-якої задачі, яку ви поставите перед ним у найближчі пару років. Якщо брати флагманські смартфони на платформі Android, то більшість із них зараз базуються на топовому чипі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Це, по суті, еталон на сьогоднішній день. Але деякі виробники використовують у своїх флагманах фірмові чипи, наприклад, у Samsung це Exynos, а в Apple – A Bionic.

Багато пам’яті

Компанію потужному процесору обов’язково має скласти достатня кількість гігабайт оперативної пам’яті, щоб він міг справлятися з багатозадачністю і ви не турбувалися з цього приводу принаймні кілька-трійку років. Тому якщо ви шукаєте флагман на Android і розраховуєте, що він прослужить вам не один рік, то обирайте апарат з 8 або 12 Гбайт ОЗП, причому, 12 Гбайт – краще.

З іншого боку, якщо ви відданий шанувальник iPhone, то знаєте, що завдяки програмній оптимізації iOS йому не потрібна велика кількість оперативної пам’яті. Але все одно iPhone за сучасними мірками потрібно як мінімум 6 Гбайт ОЗП. Ну і, звичайно ж, не забувайте про ємність вбудованого накопичувача. Моделі з 32 і 64 Гбайт вбудованої пам’яті, у яких до того ж немає підтримки microSD-карт, повинні залишитися за бортом. Ідеальним варіантом стануть моделі з 512 Гбайт або навіть 1 Тбайт пам’яті – цього буде достатньо, щоб зберегти на смартфоні тисячі знімків, відео, документів, додатків та іншого контенту.

Просунуті камери

Смартфон, щоб по-справжньому вважатися флагманом, просто зобов’язаний мати приголомшливі камери. Завдяки сучасним технологіям, штучному інтелекту та встановленню декількох модулів у плані якості фото і відеозйомки смартфони впритул наблизилися до професійних камер. Крім того, зараз більшість користувачів нарешті зрозуміли, що кількість мегапікселів тепер не відіграє великої ролі. Основний упор зараз робиться на кілька датчиків різного типу для різних ситуацій. На додаток до основної камери було б непогано, якби у вашого флагмана був телеоб’єктив і надширококутний об’єктив. А ще потрібно перевірити, як обраний вами смартфон справляється зі зйомкою при слабкому освітленні. Це можна перевірити буквально в магазині ще до покупки. Якщо на кадрах, зроблених у сутінках, ви помітите багато так званого “цифрового шуму”, то негайно відмовтеся від обраної моделі.

Великий акумулятор

Мабуть, ще одна річ, на яку варто звернути увагу під час вибору нового смартфона насамперед, це ємність його акумулятора. Правило, яке говорить, що чим більше мАг, тим краще, поширюється і на флагманські смартфони. Якщо ви обираєте апарат на платформі Android, то переконайтеся, що в нього встановлений акумулятор ємністю не менш як 4000 мАг, а якщо він має 120-герцовий дисплей, то тут має бути не менш як 4500 мАг.

Смартфон флагманського рівня не повинен бути позбавлений жодної з перерахованих вище опцій, за рідкісним винятком. Повторимося, що ви не повинні йти на компроміси, коли витрачаєте на смартфон 1000 доларів і більше. Адже в цьому і є сенс флагмана – зібрати в собі все найкраще і забезпечити своєму власникові неперевершений користувацький досвід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.