Коли вимкнення смартфона краще за його перезавантаження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дехто думає, що перезавантаження смартфона мало чим відрізняється від його вимкнення. Експерти ж запевняють – воно не рівносильне вимкненню. Та й різниця між цими діями досить велика.

Головна відмінність

Вимкнути смартфон – це приблизно те ж саме, що і вимкнути комп’ютер.

Сам процес передбачає і програмне, і апаратне забезпечення. Під час вимкнення смартфон починає виконувати цілу низку тестів на стан апаратної системи. І система, і “залізо” в такому разі будуть відключені на 100%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як комп’ютер буде увімкнено знову, всі апаратні умови виявлять знову, а всі програмні дані також знову завантажаться.

Що ж стосується перезавантаження мобільного – то відбувається процес перезапуску ПЗ, встановленого на телефоні. Апаратну систему телефону цей акт ніяк не зачіпає.

У підсумку система запуску пропускає деякі кроки автоматично. Усі їх треба виконати під час увімкнення і вимкнення живлення. Це безпосередньо запускає ОС.

У момент же вимкнення смартфона, а тому його ввімкнення пристрою потрібно знову вантажити систему, і цей процес вимагає більше часу, тому він і відбувається повільніше. Перезавантаження все ж економить кроки, тому воно саме по собі відбувається швидше.

Під час повного вимкнення та увімкнення ОС знову визначає апаратне та програмне забезпечення.

Процесор починає працювати на повній потужності, відбувається споживання досить великої кількості ресурсів. Тому перезавантаження – це просто перезапуск телефона на рівні програмного забезпечення, що є більш енергоефективним.

Під час перезавантаження система відображає весь обсяг даних, здійснює діагностику “заліза”, позбувається сміття, що може накопичуватися під час безперервної роботи – без вимкнення. Тож після увімкнення смартфон може почати працювати швидше.

Перезавантаження теж може якоюсь мірою вирішити проблему, спровоковану програмним забезпеченням. У підсумку ви досягнете чудових результатів, але діагностику вона не здійснить, як і не позбавить якихось “хронічних болячок”.

Якщо телефон гальмує

Не так важливо, чи повністю ви вимикаєте телефон, чи перезавантажуєте його. Якщо ваша головна мета – домогтися, щоб телефон перестав гальмувати і виснути, треба зрозуміти, наскільки все серйозно.

Якщо телефон просто завис, допоможе банальне перезавантаження. Якщо ж все одно ваш пристрій гальмує – краще його вимкнути, а потім увімкнути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.