Як продовжити час роботи смартфона: 9 простих лайфхаків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятори є слабким місцем для багатьох сучасних гаджетів. Однак, за допомогою деяких маніпуляцій можна продовжити термін служби пристрою після заряджання. Давайте обговоримо, що конкретно потрібно зробити, щоб ваш смартфон не сідав у найнезручніший момент під час робочого дня.

1. Вимкнути GPS

Один з основних споживачів заряду – активний GPS-модуль. Курйозність полягає в тому, що чим гірший сигнал, тим більше енергії витрачається для пошуку стабільного зв’язку. Якщо ви не користуєтеся функцією GPS-навігації, краще вимкнути її, щоб зберегти заряд батареї.

2. Без вібрації

Вібрація, яка супроводжує дзвінки, сигнали і відгук під час набору тексту, – дуже енерговитратна. Якщо ви не хочете повністю вимкнути цю опцію, ви можете вимкнути її частково.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Обмежити 3G/4G

Використання передачі даних за стандартами 3G і 4G дає можливість користуватися високошвидкісним інтернетом. Однак, на жаль, вони швидко розряджають смартфон. Модуль 2G споживає набагато менше енергії.

4. Не перегрівати

Намагайтеся уникати екстремальних температур, не тільки холоду, а й спеки. Не варто тримати свій смартфон на прямому сонці, тому що оптимальна температура для використання ґаджета має бути в межах від 16 до 22 градусів.

5. Не переохолоджувати

Літій-іонні акумулятори, які використовуються в більшості смартфонів, на морозі швидко втрачають заряд. Що холодніше стає на вулиці, то швидше заряд виснажується, що негативно впливає на час автономної роботи вашого пристрою. Щоб уникнути швидкої розрядки батареї смартфона, краще тримати його в теплому місці, як-от внутрішня кишеня куртки. До того ж, варто подумати про купівлю гарнітури.

6. Зменшити яскравість

Однією з найбільш енерговитратних функцій смартфона є підсвічування екрана, яке швидко розряджає батарею. Для продовження часу роботи пристрою варто знизити яскравість до комфортного рівня і вимкнути авторегулювання, оскільки воно споживає енергію.

7. Сплячий режим

Для збільшення часу роботи вашого смартфона рекомендується налаштувати (зменшити) час переходу пристрою в сплячий режим. Функція екрана в режимі активності споживає значну частину енергії смартфона, тому буде правильно зменшити час роботи екрана до комфортного мінімуму.

8. Режим польоту

Режим польоту – це не тільки функція, яку можна використовувати в літаку, а й у будь-якій іншій ситуації, коли необхідно заощадити заряд пристрою. Вона дає змогу вимкнути стільниковий зв’язок, WI-FI, Bluetooth і GPS, що істотно зменшує витрату енергії. Однак, опції читання книг, прослуховування музики та перегляду відео залишаються доступними в авіарежимі.

9. Прибрати зайве

Видаліть непотрібні програми. Багато з них запускаються автоматично і працюють навіть якщо ви не використовуєте їх на своєму пристрої. Деякі з таких програм мають звичку стартувати без вашої згоди і витрачати ресурси смартфона. Пройдіться списком встановлених програм і видаліть усі додатки, які ви не використовуєте або які залишили, сподіваючись на те, що вони коли-небудь знадобляться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.