Заміна акумулятора смартфона – марна трата грошей. Це легко пояснити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з головних проблем сучасного смартфона є швидкий розряд акумуляторної батареї. Так, зараз існує технологія швидкої зарядки, та й самі ємності стали вищими, але і “ненажерливість” смартфонів зросла в рази. Виходить так, що ця проблема нікуди не поділася, а продовжує існувати.

Що більше ви будете заряджати свій смартфон, відповідно, то швидше ресурс акумулятора вичерпуватиметься. А для більшості користувачів – момент, коли батарея смартфона починає надто швидко розряджатися через це саме вичерпання ресурсу, є підставою для продажу та купівлі нового смартфона.

У більшості випадків – вони мають рацію, зміна акумулятора не завжди вирішує проблему. Оригінальну та якісну батарею дуже важко знайти, а китайські аналоги можуть сильно різнитися якістю. Плюс ваш смартфон з часом може споживати більше, ніж коли він був відносно новим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер він більше гріється, приміром якщо йому бракує системних ресурсів або окремі комплектуючі почали працювати з прихованими дефектами чи щось інше. Усі ці фактори можуть негативно впливати на витрату заряду батареї. У такому разі купівля нової батареї мало що змінює.

Звичайно бувають випадки, коли ресурс вашої старої вичерпався повністю, батарея здулася і не тримає заряд. У такому разі, навіть китайська батарея сумнівної якості може тимчасово врятувати становище.

А в інших випадках істотного приросту ви не помітите. Звичайно, зі мною може багато хто посперечатися, але я міркую з особистого досвіду заміни батарей на своїх смартфонах. У всіх випадках після заміни акумулятора, особливих змін у позитивний бік я не помітив, відбувалася марна трата грошей. Про це я вже неодноразово писав на каналі.

До речі, на кнопкових стільникових телефонах заміна акумулятора навпаки вирішує питання, але зі смартфонами це так просто не працює.

Особливо це стосується тих користувачів, які походили рік зі смартфоном і стали помічати, що вони все частіше заряджають смартфон. Що перше спадає на думку? Для більшості, що акумулятор “не тримає заряд” і його треба замінити. Ось тільки коли вони змінюють цей акумулятор, витрачають час і гроші, але нічого не змінюється. Бувають винятки, але найімовірніше в якихось окремих, одиничних випадках.

Плюс під час заміни акумулятора смартфона порушується заводська герметичність. Для заміни акумулятора на деяких моделях смартфонів потрібне відклеювання дисплейного модуля, а не тільки задньої кришки. Так зване розбирання “через дисплей”, яке бояться робити багато майстрів.

Перш ніж міняти акумулятор варто пошукати проблему в іншому місці. І починати потрібно з програмного забезпечення. Ваш смартфон може бути переповнений різними додатками та файлами. На все це витрачаються ресурси акумулятора. Так само необхідно враховувати природний знос і старіння вашого пристрою для роботи з сучасними додатками, які можуть оновлюватися по кілька разів на місяць.

Плюс можна переглянути режим і умови експлуатації вашого пристрою. Це теж важливі моменти, на які багато хто не звертає уваги. Але в цій статті я не буду розповідати про те, як продовжити ресурс акумулятора вашого смартфона. Підписуйтесь на канал і все дізнаєтеся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.