Топ-5 вагомих причин змінити Wi-Fi роутер на новий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів рідко коли приділяють належну увагу Wi-Fi роутеру. Інший раз зустрічаються моделі, які були куплені понад 10 років тому. Якщо роутер сильно не нагрівається під час роботи, то він може пропрацювати і 20 років.

Але будь-який цифровий пристрій з часом морально застаріває, я вже не кажу про фізичну деградацію деталей. Є, як мінімум, 5 вагомих причин для зміни Wi-Fi роутера на сучасний.

Проблеми з мережею

У вас часто відвалюється підключення, падає швидкість або ж вам доводиться періодично перезавантажувати роутер. Причини такої поведінки тут дві: сильні перешкоди на частоті 2,4 ГГц або втратили свої фізичні властивості радіодеталі всередині пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не вистачає швидкості

У старих пристроїв невелика кількість потоків, що впливає на кількість підключених пристроїв. Якщо у вашому будинку багато гаджетів і швидкість помітно просідає, то краще звернути увагу на бездротові маршрутизатори з підтримкою технології MU-MIMO.

Ви граєте в онлайн ігри

Як правило, геймери під’єднують комп’ютер до інтернету за допомогою дроту. Але мало хто знає, що роутер, який працює на частоті 5 ГГц, уже позбавлений тих проблем, які були із застарілими пристроями. Підійде будь-який сучасний роутер, що підтримує стандарт 802.11ac або 802.11ax.

Швидкість підключення по Wi-Fi нижча, ніж обіцяна швидкість провайдера
Наприклад, ви підключені до мережі на швидкості 500 Мбіт/сек. А ваш Wi-Fi роутер видає максимум 300. Також оновлення маршрутизатора вплине і на швидкість всередині локальної мережі – файли передаватимуться набагато швидше.

Пристрій аномально нагрівається

За Wi-Fi маршрутизатором потрібно періодично стежити – сильне нагрівання може призвести до оплавлення корпусу і не дуже хороших наслідків. Якщо ваш пристрій сильно гріється, то краще його замінити на новий. Невеликий нагрів є нормою, але якщо від пристрою виходить запах гару або до нього неможливо прикласти руку, то це сигнал до заміни.

Підсумуємо

За фактом, якщо ваш пристрій працює на стандартах нижчих за 802.11ac (2013 рік, Wi-Fi 5), то він підлягає заміні. Краще відразу дивитися із запасом у бік технології 802.11ax (2019 рік, Wi-Fi 6). Якщо у вас велика квартира або будинок, то краще обирати MESH системи – одного роутера, навіть дуже дорогого, може бути замало для повноцінного охоплення приміщень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.