Батарея розряджається, хоча телефон лежить – чому і що робити

Напевно, чимала кількість користувачів зустрічалися з начебто незрозумілою проблемою: смартфон лежить спокійненько, ніхто його не чіпає, але батарея все одно швидко розряджається.

Якщо таке відбувається, мають місце неполадки в гаджеті. Але чому?

Насамперед є ймовірність того, що у вашому пристрої продовжують працювати у фоновому режимі деякі додатки.

Рекомендується заборонити певним додаткам функціонувати в такому режимі.

Друга ймовірна причина: деякі додатки завантажують багато даних, через що батарея швидко розряджається.

Ви можете в налаштуваннях свого смартфона дізнатися, який саме застосунок не в міру ненажерливий і за необхідності заборонити йому передачу даних у фоновому режимі.

Третя причина: ваш телефон заражений шкідливим ПЗ. Таке може бути, якщо ви відвідували сумнівні сайти або завантажували додатки на сторонніх джерелах.

Четверте: акумулятор відслужив своє. Тут варто пам’ятати, що з плином часу батарея втрачає свою ємність, що й призводить до дедалі швидшої її розрядки.

Експерти рекомендують міняти акумулятор після двох-трьох років його служби, але за умови, що проблема справді криється в його “старечій немічності”.

П’яте: проблема з контролером живлення. Однак у цьому разі діагностувати поломку цієї деталі в домашніх умовах фактично неможливо.

Шосте: постійно ввімкнений Wi-Fi, Bluetooth або навіть мобільна передача даних.

Якщо телефон регулярно перемикається між доступними типами мереж, батарея розряджається дуже швидко.

Тому, помітивши, що невикористаний смартфон швидко розряджається, вимкніть Wi-Fi і активуйте тільки один конкретний тип мережі.

Сьоме: довге перебування мобільника в умовах високої або низької температури.

У цьому випадку це відбивається на батареї, вона швидше “видихається”, а тому не варто ваш гаджет довго тримати в такому середовищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.