Комп’ютер вмикається після вимкнення: як упоратися з проблемою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нерідко користувачі стикаються з “дивацтвами” своїх комп’ютерів. Після вимкнення ПК або ноутбуки мимовільно запускаються. Цьому є причини, які можна усунути!

З високою ймовірністю проблема криється в невірно заданих параметрах BIOS, в налаштуваннях операційної системи, збоях компонентів або банальному дефекті кнопки живлення:

  1. Дивимося налаштування системи
  2. Перевіряємо, чи немає активованих команд/опцій.
  3. Скасуємо швидкий запуск

Нерідко ця функція працює некоректно. Щоб деактивувати її;

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Відкриваємо вкладку «Електроживлення», далі переходимо до розділу «Дії кнопок живлення», потім у «Зміна доступних параметрів». Шукаємо пункт “Параметри завершення роботи”. Якщо на ньому стоїть галка, прибираємо її.
  2. Встановлюємо заборону на «пробудження» комп’ютера
  3. Знаходимо стандартний інструмент “Планувальник” і у вкладці “Умови” дивимося, чи активна команда пробудження ПК для виконання завдань.
  4. Переходимо в розділ «Електроживлення» та відкриваємо його налаштування. Далі послідовно шукаємо вкладки “Додаткові параметри”, “Сон”, “Дозволити таймери пробудження”. Вимикаємо цю функцію.
  5. Перевіряємо роботу відео- та мережевої карти. Для цього відкриваємо кожну через «Диспетчер пристроїв», потім переходимо до «Властивостей» та «Управління живленням». Якщо навпроти пункту «Дозволити цьому пристрою виводити комп’ютер із режиму очікування» стоїть чекбокс, то знімаємо його.

Кардинальний спосіб вирішення проблеми – повне видалення запланованих завдань. На диску C відкриваємо папку Windows, в ній знаходимо вкладку «Tasks» і видаляємо файли, що там знаходяться.

Деактивуємо Гібернацію та Сон

Метод застосовується у разі частого «пробудження» комп’ютера. Але його застосування виправдане лише за повної впевненості в марності зазначених опцій.

Для їх відключення відкриваємо розділ «Параметри» або «Електроживлення» та вибираємо значення «Ніколи».

Виправляємо роботу BIOS

Алгоритм дій наступний:

• під час запуску ПК/ноутбука кілька разів натискаємо Esc, Del чи F2;

• у BIOS, що відкрилося, переходимо у вкладку «Power» (іноді позначається «Power Management»);

• відключаємо функції, у яких присутні слова Wake on, Power та Alarm, а потім тиснемо на F10 для збереження заданих значень.

Є альтернатива вказаним діям – це повне обнулення налаштувань. Воно виконується шляхом переходу в розділи “Exit” та “Load Setup Defaults” з наступним натисканням на Ок. Далі виходимо з Біос і натискаємо на «Exit and Save Changes». Ця дія збереже налаштування.

Перевірка живлення

Кнопка запуску часто заклинює, також у неї відходять/замикають контакти. Перевірити це дуже просто – достатньо знайти і відключити на мат платі наступні фішки:

• Reset SW – перезапуск ПК;

• Power SW — Увімкнення живлення.

Якщо мимовільні включення припиняться, причину знайдено. Кнопку легко замінити чи пропаяти.

Також варто спробувати підключити наперед справний БП. Іноді в блоках виходять із ладу окремі компоненти, що викликає неконтрольовані запуски.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.