Чи можна залишати смартфон на зарядці всю ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Взагалі, ніч – ідеальний час для зарядки смартфона. Ну а коли ще? Вдень ми працюємо, вчимося, відпочиваємо і телефон нам дуже потрібен. І зовсім немає часу поставити його заряджатися.

А ось вночі ми лягаємо спати і …

Але це неправильно, все ж таки телефон краще заряджати у своїй присутності і в денний час доби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо Ви часто залишатимете гаджет увімкненим у розетку на тривалий час, то за деякий час (найімовірніше, досить швидко), Ви з подивом помітите, що розряджатися він став підозріло швидко.

Начебто щойно було 100% заряду і ось уже майже 0%.

Якщо Ви хочете, щоб Ваш акумулятор довго тримав заряд, то потрібно стежити, щоб він не розряджався нижче 20 відсотків і не заряджався вище 80.

Зараз у багатьох смартфонів є функція відстеження та обмеження заряду.

А ще, якщо залишити надовго телефон (тим паче на ніч) на зарядці, то це може призвести до неконтрольованих наслідків. Акумуляторний елемент може здутися, спалахнути тощо. Напевно Ви вже читали або чули про такі випадки.

І ще, не варто заряджати телефон у ліжку або обкладати його якимись предметами навіть удень. Під час заряджання телефон може сильно нагріватися і нагрівати навколишні предмети, що може призвести до пожежі.

Чудовий вихід із цієї ситуації носити з собою пауербанк. Хоча і його теж треба заряджати. Але все ж, він певною мірою може поліпшити Вашу мобільність і заряджати телефон, наприклад, дорогою додому або на роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.