Який мобільний телефон працює довше: iPhone чи Android

Одне з найбільш поширених питань, що виникають у користувачів при покупці мобільного телефону, пов’язане з довговічністю двох основних екосистем смартфонів: iPhone і Android. У цій статті ми розберемося в різних розділах, з яких складаються смартфони, щоб визначити відповідь на це питання.

Переважна більшість людей схильна вважати, що iPhone служить довше, ніж Android, і тому є найкращою альтернативою у довгостроковій перспективі. Однак ці твердження часто ґрунтуються на загальній оцінці, а не на оцінці конкретних компонентів. Це основна помилка, яку припускаються всі, оцінюючи ці два пристрої, тому корисно провести різницю між деякими характеристиками пристроїв.

Акумулятор

Акумулятор є важливим компонентом для довговічності будь-якого смартфона, що супроводжує нас протягом дня. Загалом телефони Android мають більш ємні батареї в порівнянні з Apple iPhone, що забезпечує їм більшу автономність і більш тривалий час автономної роботи. Крім того, перші мають швидшу зарядку, яка дозволяє зарядити телефон за 15 хвилин.

Проте компанія Apple оптимізувала своє апаратне та програмне забезпечення, щоб максимально підвищити енергоефективність своїх пристроїв. Це компенсує різницю в заряді батареї між iPhone і Android, хоча варто відзначити, що час автономної роботи деяких моделей компанії з Купертіно страждає від тривалих проблем із батареєю.

Дисплей

Довговічність екрану – ще один важливий фактор, який потрібно враховувати. Як правило, переважна більшість сучасних смартфонів оснащені екранами AMOLED або OLED, за винятком початкових телефонів, в яких використовується РК-панель. Це означає, що якість зображення оптимальна в обох екосистемах, гарантуючи яскраві кольори.

Відмінності полягають у тому, що Apple забезпечила свої iPhone армованим склом, яке значно підвищує стійкість екрану. На Android ми також знаходимо популярне скло Gorilla Glass, яке також забезпечує підвищену стійкість до ударів та падінь. Таким чином, тут немає особливої ​​різниці, оскільки використовувані ними екрани мають ті самі характеристики.

Оновлення

Оновлення операційної системи необхідні для забезпечення безпеки мобільного телефону та отримання останніх функцій. У цьому плані пристрої Apple мають явну перевагу. Американський бренд зазвичай надає оновлення програмного забезпечення для своїх iPhone терміном від 6 до 8 років, що забезпечує тривалий термін служби телефону.

З іншого боку, ситуація з оновленням Android складніша через різноманітність виробників і моделей на ринку. Все залежить від того, чи мова йде про смартфон низького, середнього або високого класу, але в кращому випадку Android-телефони отримують нові версії системи Google не більше 4 років. Неймовірна різниця, яка врівноважує чашу терезів на користь Apple.

Продуктивність

Продуктивність — найважливіша якість для користувачів, які не хочуть, щоб їхній смартфон працював повільно або відчував підгальмовування. iPhone оснащені найпотужнішими процесорами, що забезпечують неймовірну швидкість роботи будь-якої програми. Зовсім інша справа – Android, де подібним можуть похвалитися лише пристрої високого класу.

У довгостроковій перспективі iPhone обіцяє найкращу продуктивність, оскільки оптимізація Apple бездоганна. Це також завдяки оновлень системи протягом багатьох років, в той час як на Android вони перестають отримувати нові версії раніше, тому вони страждають від проблем із продуктивністю, які мають бути виправлені патчем.

Висновок

Після цього аналізу стає зрозумілим, що немає конкретного мобільного телефону, який прослужив би довше, тому що і iPhone, і Android мають як позитивні, так і негативні сторони. Наприклад, якщо вам потрібно більш тривалий час автономної роботи та надшвидка швидка зарядка, краще купити телефон на базі Android, оскільки в цілому вони набагато дешевші.

Однак, коли справа доходить до високого класу, ситуація стає напруженою. З точки зору продуктивності власний процесор Apple на порядок вищий за кращий Snapdragon для Android, хоча ви не помітите великої різниці. Таким чином, все зводиться до підтримки оновлень, де iPhone від Apple може похвалитися найкращою продуктивністю у довгостроковій перспективі, що дозволяє користувачам довше використовувати телефони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.