Чому не варто користуватися сканером відбитка пальця

Майже всі з нас користуються сканером відбитка, як на телефонах, так і на ноутбуках. Це зручно, але зовсім небезпечно. І ось чому.

Особисто в мене ноутбук зі сканером і телефон. І на обох пристроях я вводжу код, а не користуюся сканером. Бо там багато важливих файлів, фото і багато чого іншого. Підібрати код справа дуже непроста, інакше їм би не забезпечувалися банківські картки, телефони та інші важливі речі.

Адже в більшості пристроїв при неправильному введенні коду кілька разів пристрій блокується.

Як можуть зламати сканер?

Робиться це дуже просто. Схоже все на голлівудський фільм, але це дійсно так. Суть майже така сама, як у разі FaceID.

  • Ми постійно залишаємо безліч відбитків на всіх поверхнях. Уявімо, що справа відбувається в офісі або ж у квартирі власника пристрою.
  • Знайти відбитки не становитиме труднощів, вимкнувши світло і ввімкнувши УФ-ліхтарик. Після цього їх можна взяти будь-яким способом, це може бути скотч, або ж просто фото з телефону під УФ-світлом.
  • Далі все це можна обробити у фотошопі, виділивши тільки відбиток, зробити це теж цілком реально і нескладно.
  • Після залишається купити спеціальний ацетатний папір і знайти лазерне гравіювання.

Наприклад, так само роблять гравіювання відбитків на обручках. Це популярний спосіб молодят для унікальності обручок. Різниця тільки в матеріалі нанесення.

Все. У підсумку у вас виходить об’ємна копія відбитка пальця власника пристрою. Так, це клопітно, навряд чи хтось буде так запарюватися і так далі. Але ж життя у всіх різне і недоброзичливці теж. Для когось таке дійство здасться дрібницею. Дякую за увагу!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.