Ноутбук чи нетбук – розмивання відмінностей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноутбуки і нетбуки сьогодні стали настільки невиразними, що відрізнити два пристрої, які стоять поруч, дуже складно. Та й у більшості магазинів електроніки на цінниках не зустріти вказівки “нетбук”.

Нетбук, спочатку планувалося випустити спеціально для закриття сегмента ринку мобільних комп’ютерів, призначених для швидкого підключення до мережі інтернет. Це перша і головна відмінність нетбука від ноутбука.

На відміну від ноутбуків, нетбуки отримали перевагу у вигляді більш тривалого функціонування від одного заряду акумуляторної батареї. За це довелося розплатитися вбудованим приводом читання-запису оптичних компакт-дисків і зменшенням розміру дисплейної матриці, що споживає левову частку енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Система охолодження нетбука значно менша. Здебільшого, зважаючи на скромніші показники продуктивності. Інша справа – ігровий ноутбук.

Однак сучасні ноутбуки зазнали значних змін і модернізації, які, по суті, наблизили їх до нетбуків. Складно відрізнити ноутбук без приводу компакт дисків від нетбука. Але, розміри рідкокристалічної матриці можуть видати, що це ноутбук, оскільки максимальна величина із заявлених розмірів діагоналі нетбуків не перевищує десяти дюймів, з невеликим хвостиком, часом.

Спеціальні конструкції акумуляторних батарей створених для нетбуків мають дещо підвищену ємність, порівняно з ноутбуками. І за рахунок більш раціонального використання енергії, в тому числі і через використання інноваційного процесора Альфа в нетбуках, збільшилася тривалість автономної роботи.

Отримавши схвалення користувачів за масового попиту на нетбуки більш компактних розмірів за рахунок матриці, меншої маси, зокрема і через вилучення оптичного приводу, і роздрібну ціну мали доступнішу, ніж ноутбуки. Тому виробники ноутбуків уважно придивилися до історії успіху продажів їхніх молодших побратимів, вирішили рухатися в тому ж напрямку, модернізації, як і з нетбуками.

Нетбуки теж дещо перехопили від ноутбуків, і це виявився розмір дисплейної матриці трохи більшого розміру, ніж у базової моделі. А сенсорні можливості стали в нагоді для запозичення функцій планшетів і смартфонів. У результаті комбінування з пристроєм і софт підготували гідний, який може працювати на будь-яких мобільних пристроях. Тож прогресу є дорога і куди зрушиться ринок мобільних гаджетів загалом, нескладно передбачити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.