Що робити, якщо загубив смартфон

Таке трапляється і ніхто від цього не застрахований. Головне в такій ситуації не опускати руки і провести низку заходів щодо його пошуку. У статті я розповім, що можна зробити. Смартфон міг бути загублений або вкрадений. Багато що в бажанні пошуку залежить від цінності самого пристрою і його вмісту.

Перед рекомендаціями щодо пошуку свого смартфона я пораджу всім, хто ще нічого не загубив, провести деякі дії, які потім можуть допомогти в пошуках. Вони хоч і банальні, але можливо допоможуть.

  • Знайдіть документи і коробку на ваш пристрій і покладіть у надійне місце.
  • Якщо немає коробки і документів, то перепишіть собі куди-небудь дані IMEI вашого смартфона. Наберіть команду * # 06 # (без пробілів).
  • В ідеалі ще зробити фотографії вашого пристрою з усіх боків, може є якісь особливі позначки (подряпина, скол тощо). Цю інформацію зберегти на який-небудь носій, відповідно не на цей же смартфон.
  • Якщо у вас смартфон з ОС Android, то необхідно завантажити сторонній додаток, функціонал якого розрахований на пошук зниклих пристроїв. Типові додатки для пошуку телефону, “антизлодій” і подібні, тільки читайте відгуки користувачів, хто вже завантажував, щоб не завантажити непотрібне або таке, що містить віруси. Рекламувати нічого не буду. У iPhone ця функція ввімкнена автоматично.
  • Усі важливі застосунки та облікові записи в смартфоні мають бути під паролями. Також встановлено паролі на розблокування екрана смартфона. На сім-карті також встановлено пін-код. Іншими словами, де можна, ставимо по максимуму захист. Головне самим не загубитися у всіх цих захисних механізмах, збережіть де-небудь у надійному місці всі ці паролі.

Ясна річ, що вправних спеців увесь цей захист не зупинить, а ось дрібним злодюжкам і нечесним людям помітно ускладнить життя. Плюс ви зможете виграти час на пошуки вашого пристрою.

Що робити, якщо смартфон загубився?

  • Зателефонувати на нього. Можливо, він знаходиться десь поруч або хороша людина, яка знайшла його, відповість вам.
  • Згадати, де ви були і могли загубити телефон, відвідати цю локацію. Може десь “добре” погуляли, наприклад на природі або в саду.
  • Використовувати акаунт, встановленого стороннього застосунку для дистанційного блокування пристрою та отримання інформації про можливе його місцезнаходження.
  • Заблокувати банківські картки, які прив’язані до номера загубленого смартфона.
  • Заблокувати або перевипустити сім-карту в офісі мобільного оператора. Дистанційно змінити паролі важливих акаунтів або заблокувати, які прив’язані до смартфона. Це крайні заходи, але вони допоможуть захистити ваші дані та грошові кошти.
  • Звернутися в поліцію із заявою, можливо, ваш смартфон був вкрадений. Можливо, ваш смартфон десь “спливе”. Спеціально шукати ваш смартфон навряд чи будуть, але в базі “загублених” він буде значитися. А там справа випадку. “Накриють” товариші поліцейські який-небудь притон, а там ваш телефончик виявиться.
  • Самостійно зайти на “OLX” і барахолки соціальних мереж. Пошукати в оголошеннях, можливо, ваш смартфон уже хтось намагається продати, а може якийсь доброзичливець шукає того, хто загубив.
  • Проїхати ломбардами вашого населеного пункту і магазинами, які займаються скупкою вживаних смартфонів. Як варіант об’їхати і майстерні, може хтось міг звертатися з проханням розблокування пристрою. Ясна річ, що місто може бути великим і все відвідати не представляється можливим, але хоча б об’їхати район, передбачуваної втрати.

Якщо маєте пораду, чим доповнити перелік заходів щодо пошуку смартфона – пишіть у коментарях. Можливо у вас був позитивний досвід пошуку. Пишіть, щось може допомогти іншим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.