Статті

Як захистити свій смартфон від вибуху акумулятора

Share

Кілька разів на тиждень стрічки ЗМІ рясніють про те, що черговий смартфон вибухнув у руках у власника. Великі компанії, як-от Apple, за кожним випадком проводять розслідування і з кожним новим гаджетом враховують помилки минулих років. Але який-небудь маловідомий бренд може бути небезпечним у разі неправильної експлуатації.

Вибух акумуляторної батареї в смартфоні може призвести до сумних наслідків для людини та її майна. Дам кілька універсальних порад, які допоможуть вам уникнути трагедії. Поради працюють як для планшета, так і для смартфона.

Слідкуйте за температурою пристрою

Висока температура – одна з причин прискорення хімічних реакцій всередині акумуляторної батареї. Якщо ваш смартфон сильно нагрівся, то дайте йому відпочити якийсь час. Точно не варто дивитися фільм і грати в гру при нагрітому смартфоні з підключеним джерелом живлення – це дуже небезпечно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також рекомендується періодично перевіряти, чи не нагрівається пристрій у сплячому режимі. На практиці був випадок, коли смартфон задимівся під час фонового встановлення оновлень.

Не тримайте пристрій на сонці та в приміщенні з високою температурою. Якщо вийшло так, що девайс сильно нагрівся, то не варто ним користуватися доти, доки він не охолоне – краще вимкнути живлення.

Тримати смартфон під подушкою – теж не найкращий варіант, особливо під час заряджання. Нічого не повинно закривати смартфон.

Користуйтеся оригінальними зарядними пристроями

Зарядний пристрій, який йде в комплекті зі смартфоном, – найкращий. Зараз виробники можуть не класти в коробку блок живлення. У цьому разі потрібно користуватися універсальними зарядними пристроями середнього цінового діапазону. Вибирати такий блок живлення слід за відгуками. Джерело живлення за “пару сотень”, яке ви купили на барахолці, – поганий варіант для зарядки вашого пристрою. У разі, якщо немає хорошого блока живлення, то можна заряджати гаджет через комп’ютер чи інший пристрій з USB-портом.

Варто остерігатися публічних USB-розеток – краще придбати Power Bank (портативний акумулятор) і заряджати свій гаджет від нього. А від публічної USB-розетки можна заряджати сам Power Bank – так буде надійніше.

Слідкуйте за механічними пошкодженнями корпусу пристрою

На практика був випадок, коли алюмінієвий смартфон був у задній кишені джинсів – дівчина невдало сіла, а смартфон трохи “викривився”. Через 10 хвилин сталося загоряння акумулятора через механічне пошкодження.

У разі, якщо у вашого смартфона порушена геометрія корпусу, то не варто використовувати такий девайс – можливо, акумуляторна батарея пошкоджена. Це в більшості випадків може призвести до загоряння або навіть до вибуху батареї.

Якщо ваш мобільний гаджет “здувся”, то це свідчить про сильну деградацію батареї – користуватися таким пристроєм точно не варто.

Порада

У разі, якщо ви побоюєтеся подібного розвитку подій, то краще купувати гаджети від великих брендів – відбраковування акумуляторних батарей у відомих виробників відбувається набагато суворіше, ніж у маловідомих фірм. Бували випадки, коли гаджети займалися без вищевказаних причин – проблема була якраз у браку акумуляторної батареї.

Не варто забувати, що знизити енергоспоживання (а отже, і нагрівання) пристрою можна, вимкнувши те, що наразі не використовується. Наприклад, Wi-Fi, Bluetooth, автояскравість, а також зменшити яскравість дисплея і гучність звуку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024