Як захистити свій смартфон від вибуху акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька разів на тиждень стрічки ЗМІ рясніють про те, що черговий смартфон вибухнув у руках у власника. Великі компанії, як-от Apple, за кожним випадком проводять розслідування і з кожним новим гаджетом враховують помилки минулих років. Але який-небудь маловідомий бренд може бути небезпечним у разі неправильної експлуатації.

Вибух акумуляторної батареї в смартфоні може призвести до сумних наслідків для людини та її майна. Дам кілька універсальних порад, які допоможуть вам уникнути трагедії. Поради працюють як для планшета, так і для смартфона.

Слідкуйте за температурою пристрою

Висока температура – одна з причин прискорення хімічних реакцій всередині акумуляторної батареї. Якщо ваш смартфон сильно нагрівся, то дайте йому відпочити якийсь час. Точно не варто дивитися фільм і грати в гру при нагрітому смартфоні з підключеним джерелом живлення – це дуже небезпечно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також рекомендується періодично перевіряти, чи не нагрівається пристрій у сплячому режимі. На практиці був випадок, коли смартфон задимівся під час фонового встановлення оновлень.

Не тримайте пристрій на сонці та в приміщенні з високою температурою. Якщо вийшло так, що девайс сильно нагрівся, то не варто ним користуватися доти, доки він не охолоне – краще вимкнути живлення.

Тримати смартфон під подушкою – теж не найкращий варіант, особливо під час заряджання. Нічого не повинно закривати смартфон.

Користуйтеся оригінальними зарядними пристроями

Зарядний пристрій, який йде в комплекті зі смартфоном, – найкращий. Зараз виробники можуть не класти в коробку блок живлення. У цьому разі потрібно користуватися універсальними зарядними пристроями середнього цінового діапазону. Вибирати такий блок живлення слід за відгуками. Джерело живлення за “пару сотень”, яке ви купили на барахолці, – поганий варіант для зарядки вашого пристрою. У разі, якщо немає хорошого блока живлення, то можна заряджати гаджет через комп’ютер чи інший пристрій з USB-портом.

Варто остерігатися публічних USB-розеток – краще придбати Power Bank (портативний акумулятор) і заряджати свій гаджет від нього. А від публічної USB-розетки можна заряджати сам Power Bank – так буде надійніше.

Слідкуйте за механічними пошкодженнями корпусу пристрою

На практика був випадок, коли алюмінієвий смартфон був у задній кишені джинсів – дівчина невдало сіла, а смартфон трохи “викривився”. Через 10 хвилин сталося загоряння акумулятора через механічне пошкодження.

У разі, якщо у вашого смартфона порушена геометрія корпусу, то не варто використовувати такий девайс – можливо, акумуляторна батарея пошкоджена. Це в більшості випадків може призвести до загоряння або навіть до вибуху батареї.

Якщо ваш мобільний гаджет “здувся”, то це свідчить про сильну деградацію батареї – користуватися таким пристроєм точно не варто.

Порада

У разі, якщо ви побоюєтеся подібного розвитку подій, то краще купувати гаджети від великих брендів – відбраковування акумуляторних батарей у відомих виробників відбувається набагато суворіше, ніж у маловідомих фірм. Бували випадки, коли гаджети займалися без вищевказаних причин – проблема була якраз у браку акумуляторної батареї.

Не варто забувати, що знизити енергоспоживання (а отже, і нагрівання) пристрою можна, вимкнувши те, що наразі не використовується. Наприклад, Wi-Fi, Bluetooth, автояскравість, а також зменшити яскравість дисплея і гучність звуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.