Статті

Як зрозуміти, що сусіди підключаються до вашого Wi-Fi

Share

Ознакою того, що хтось сторонній користується вашим Wi-Fi-роутером, буде зміна швидкості роботи під’єднаних до інтернету пристроїв, розповів в інтерв’ю для радіо Sputnik В’ячеслав Бурхайло, керівник напрямку Wi-Fi.

Якщо раніше по телевізору, який під’єднано до роутера, ви дивилися фільми в HD-якості й не виникало проблем, а потім раптом почала гальмувати картинка або фільми почали погано завантажуватися, повільніше завантажуватися й відкриватися, можливо, до вашого роутера хтось під’єднав інші пристрої, про які ви не знаєте. Адже що більше девайсів онлайн, то нижча швидкість інтернету на кожному з них. А якщо пристрій розташований далеко, за перешкодами – бетонними стінами, залізними дверима – то роутер намагається “дотягнутися” до нього і забезпечити надійним з’єднанням, при цьому покриття всередині вашої квартири може зменшуватися.

Перевірити, чи користується хтось із сусідів вашим інтернет-трафіком, можна через налаштування Wi-Fi-роутера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найдієвіший спосіб – зазирнути у веб-інтерфейс роутера. Для цього необхідно зайти в браузері на IP-адресу пристрою, знайти яку можна на заводській наклейці на нижній частині приладу, там же вказані логін і пароль для входу. Далі в розділі “підключені пристрої” або “Wi-Fi-клієнти” потрібно перевірити кількість девайсів, які користуються вашим інтернет-з’єднанням. Ще у сучасного роутера, як правило, є застосунок для смартфона, де вказано тип підключених пристроїв – телевізор, смартфон, планшет і так далі. Цей список можна звірити з кількістю ваших гаджетів”, – пояснив В’ячеслав Бурхайло.

Дії, які здійснюють сторонні користувачі з пристрою, під’єднаного до вашої мережі, матимуть цифровий слід, що належить до вашої IP-адреси і вашого роутера, попередив він. Щоб заблокувати несанкціонований доступ до вашого Wi-Fi-сигналу, потрібно встановити на роутер складніший пароль, рекомендує експерт.

Потрібно поміняти пароль через додаток або веб-інтерфейс роутера. Це відключить несанкціонований доступ. 80% паролів для доступу до Wi-Fi занадто прості, люди не хочуть морочитися. Це зручно, але небезпечно: програма підбору паролів швидко вгадає просту комбінацію. Тому пароль має бути складним, складатися з літер у нижньому і верхньому регістрах, цифр і, бажано, символів. Це важливо. Можна записати його на папірець, щоб не забути. Після зміни пароля заново підключіть усі ваші пристрої до Wi-Fi і перевірте кількість гаджетів у налаштуваннях роутера.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024