Статті

Як визначити, чи є на вашому телефоні функція вологозахисту

Share

Щоб перевірити, чи зберігся у вашого телефону вологозахист після багатьох років експлуатації девайса, необов’язково перевіряти його в “бою”. Існує “сухий” спосіб перевірки смартфонів, наділених опцією вологозахисту, який дасть змогу з’ясувати, чи варто вам переживати, якщо ви раптом справді впустите свій дорогоцінний девайс у воду.

Такий спосіб перевірки також буде актуальним для тих, хто й не підозрював про наявність такої функції у своєму смартфоні. Річ у тім, що деякі виробники впроваджують вологозахист у свої смартфони мовчки, при цьому не надаючи офіційної інформації про відповідну функцію, щоб не проходити низку лабораторних випробувань для отримання сертифікації стандарту IP.

Крім того, цей метод може стати в пригоді в тому випадку, якщо ваш смартфон був підданий ремонту. Усе тому, що після розбирання багато користувачів з вологозахищеними смартфонами починають сумніватися (і не без причини) в тому, що рівень вологозахисту залишається таким самим після ремонту, особливо якщо майстерня не надає таку гарантію після розкриття пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як перевірити вологозахист смартфона, не занурюючи його у воду

Щоб перевірити якість захисту телефону від вологи, потрібно завантажити і встановити особливий застосунок Water Resistance Tester з Google Play і запустити тест. Додаток використовуватиме барометричний датчик, який є майже в кожному сучасному Android-пристрої.

Програма заміряє тиск у різних місцях корпусу гаджета, перевірить, чи працюють захисні пломби. Через кілька хвилин – на весь цей час потрібно відкласти девайс убік і спостерігати за процесом – застосунок попросить натиснути двома пальцями на зазначені точки на екрані і дочекатися результату. На підставі перепаду тиску тестер покаже, чи є у смартфона вологозахист.

Таким чином, відхилення тиску розкажуть вам про ступінь надійності захисного ущільнення і здатності вашого мобільника протистояти волозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024

    Samsung Galaxy Watch 7 може отримати сенсор для вимірювання рівня цукру в крові

    Напередодні швидкого анонсу нової серії смарт-годинника Samsung Galaxy Watch 7 в мережі з'явилася інформація про…

    27.04.2024