Як визначити, чи є на вашому телефоні функція вологозахисту

Щоб перевірити, чи зберігся у вашого телефону вологозахист після багатьох років експлуатації девайса, необов’язково перевіряти його в “бою”. Існує “сухий” спосіб перевірки смартфонів, наділених опцією вологозахисту, який дасть змогу з’ясувати, чи варто вам переживати, якщо ви раптом справді впустите свій дорогоцінний девайс у воду.

Такий спосіб перевірки також буде актуальним для тих, хто й не підозрював про наявність такої функції у своєму смартфоні. Річ у тім, що деякі виробники впроваджують вологозахист у свої смартфони мовчки, при цьому не надаючи офіційної інформації про відповідну функцію, щоб не проходити низку лабораторних випробувань для отримання сертифікації стандарту IP.

Крім того, цей метод може стати в пригоді в тому випадку, якщо ваш смартфон був підданий ремонту. Усе тому, що після розбирання багато користувачів з вологозахищеними смартфонами починають сумніватися (і не без причини) в тому, що рівень вологозахисту залишається таким самим після ремонту, особливо якщо майстерня не надає таку гарантію після розкриття пристрою.

Як перевірити вологозахист смартфона, не занурюючи його у воду

Щоб перевірити якість захисту телефону від вологи, потрібно завантажити і встановити особливий застосунок Water Resistance Tester з Google Play і запустити тест. Додаток використовуватиме барометричний датчик, який є майже в кожному сучасному Android-пристрої.

Програма заміряє тиск у різних місцях корпусу гаджета, перевірить, чи працюють захисні пломби. Через кілька хвилин – на весь цей час потрібно відкласти девайс убік і спостерігати за процесом – застосунок попросить натиснути двома пальцями на зазначені точки на екрані і дочекатися результату. На підставі перепаду тиску тестер покаже, чи є у смартфона вологозахист.

Таким чином, відхилення тиску розкажуть вам про ступінь надійності захисного ущільнення і здатності вашого мобільника протистояти волозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.