Статті

Головні очікування від нових смартфонів: чим здивувати покупця

Share

Хоч би як це було дивно, але смартфони, розраховані на довгий термін служби, багато власників міняють частіше ніж 1 раз на рік. Основна причина, що змушує знову і знову позбуватися від цілком собі працюючого пристрою – поява нових функцій.

Йдеться не тільки про технології бездротової передачі, а й про характеристики та властивості самих смартфонів. Давайте разом згадаємо, чим нас заманювали виробники, щоб купили саме їхній пристрій.

Звісно ж це дисплей, діагональ якого поступово наближаються до розмірів планшета, а якість уже не порівняти ні з чим. Акумулятор, який здатен забезпечити кілька днів безперервної роботи. Процесори та оперативна пам’ять уже порівнянні, а в деяких випадках і перевершують можливості комп’ютерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але це все характеристики базових моделей. Головними фішками преміальних смартфонів стали поява зв’язку 5G і гнучкі дисплеї. Але підтримка п’ятого покоління зараз вже представлена в більш ніж половині всіх нових пристроїв.

Гнучкі дисплеї, за словами виробників, виявилися не такими вже й затребуваними серед покупців. Так, це цікаво, кумедно, цим можна похвалитися. Але в житті не так вже й зручно. Зрештою, ажіотажного попиту на такі пристрої немає, що говорить саме за себе.

Що ж далі? Скажіть, що пора зупинитися? Але так не вважають самі виробники смартфонів. Індустрія ж працює! Чимось потрібно змушувати нас постійно приходити до них за новою дозою гаджетів)) А цифри, відверто, лякають.

Минулого року, вперше за багато років, у світі намітився спад продажів смартфонів. У 2022 році продажі знизилися майже на 10%. А якщо дивитися по кварталах, то до кінця року спад сягнув майже 20%! Потрібні нові ідеї!

Нині всі сходяться на думці, що справді цікавим і проривним нововведенням стане супутниковий зв’язок. По-перше, це незвично. По-друге, може бути дуже корисним у деяких ситуаціях. Але головне, що до цього зараз є непідробний інтерес від самих користувачів.

Покупці хочуть не просто надсилати повідомлення SOS в екстрені служби, а повноцінну систему двосторонньої комунікації. Таку собі альтернативу стільниковому зв’язку у важкодоступних місцях.

Уявіть, що опинившись десь на безлюдному острові, можна буде не просто надіслати SMS, а й поспілкуватися з рідними, надіслати голосове або відеоповідомлення, врешті-решт, зателефонувати до служби порятунку.

Імовірність такої ситуації прагне до нуля. Але життя показує, що часто ми готові платити гроші за саму можливість чогось, а не використання цього на регулярній основі. Для нашої країни така функція дійсно була б корисною для багатьох людей.

Тому виробники смартфонів зараз усіма силами намагаються знайти можливість двосторонньої супутникової комунікації для масового сегмента, та ще й за прийнятні гроші. І рішення начебто є, але поки що все впирається в те, що це або занадто складно, або занадто дорого.

Виробники смартфонів дуже горять, але створити інфраструктуру для супутникового зв’язку поки вище їхніх можливостей. Тож усі надії на розробників стільникових стандартів.

Уже в мережах 5G передбачається сполучення із супутниковими системами. Поки що такі стандарти тільки розробляються, але до їхньої реалізації на практиці може минути всього лише кілька років. Тож чекаємо з нетерпінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024