Головні очікування від нових смартфонів: чим здивувати покупця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоч би як це було дивно, але смартфони, розраховані на довгий термін служби, багато власників міняють частіше ніж 1 раз на рік. Основна причина, що змушує знову і знову позбуватися від цілком собі працюючого пристрою – поява нових функцій.

Йдеться не тільки про технології бездротової передачі, а й про характеристики та властивості самих смартфонів. Давайте разом згадаємо, чим нас заманювали виробники, щоб купили саме їхній пристрій.

Звісно ж це дисплей, діагональ якого поступово наближаються до розмірів планшета, а якість уже не порівняти ні з чим. Акумулятор, який здатен забезпечити кілька днів безперервної роботи. Процесори та оперативна пам’ять уже порівнянні, а в деяких випадках і перевершують можливості комп’ютерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але це все характеристики базових моделей. Головними фішками преміальних смартфонів стали поява зв’язку 5G і гнучкі дисплеї. Але підтримка п’ятого покоління зараз вже представлена в більш ніж половині всіх нових пристроїв.

Гнучкі дисплеї, за словами виробників, виявилися не такими вже й затребуваними серед покупців. Так, це цікаво, кумедно, цим можна похвалитися. Але в житті не так вже й зручно. Зрештою, ажіотажного попиту на такі пристрої немає, що говорить саме за себе.

Що ж далі? Скажіть, що пора зупинитися? Але так не вважають самі виробники смартфонів. Індустрія ж працює! Чимось потрібно змушувати нас постійно приходити до них за новою дозою гаджетів)) А цифри, відверто, лякають.

Минулого року, вперше за багато років, у світі намітився спад продажів смартфонів. У 2022 році продажі знизилися майже на 10%. А якщо дивитися по кварталах, то до кінця року спад сягнув майже 20%! Потрібні нові ідеї!

Нині всі сходяться на думці, що справді цікавим і проривним нововведенням стане супутниковий зв’язок. По-перше, це незвично. По-друге, може бути дуже корисним у деяких ситуаціях. Але головне, що до цього зараз є непідробний інтерес від самих користувачів.

Покупці хочуть не просто надсилати повідомлення SOS в екстрені служби, а повноцінну систему двосторонньої комунікації. Таку собі альтернативу стільниковому зв’язку у важкодоступних місцях.

Уявіть, що опинившись десь на безлюдному острові, можна буде не просто надіслати SMS, а й поспілкуватися з рідними, надіслати голосове або відеоповідомлення, врешті-решт, зателефонувати до служби порятунку.

Імовірність такої ситуації прагне до нуля. Але життя показує, що часто ми готові платити гроші за саму можливість чогось, а не використання цього на регулярній основі. Для нашої країни така функція дійсно була б корисною для багатьох людей.

Тому виробники смартфонів зараз усіма силами намагаються знайти можливість двосторонньої супутникової комунікації для масового сегмента, та ще й за прийнятні гроші. І рішення начебто є, але поки що все впирається в те, що це або занадто складно, або занадто дорого.

Виробники смартфонів дуже горять, але створити інфраструктуру для супутникового зв’язку поки вище їхніх можливостей. Тож усі надії на розробників стільникових стандартів.

Уже в мережах 5G передбачається сполучення із супутниковими системами. Поки що такі стандарти тільки розробляються, але до їхньої реалізації на практиці може минути всього лише кілька років. Тож чекаємо з нетерпінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.