Скільки дюймів повинен бути планшет – як вибрати правильний розмір

Цікавить питання про оптимальний розмір екрану для планшета. Що краще вибрати - з меншим чи більшим екраном?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Планшетами продовжує користуватися величезна кількість людей, як вдома, так і на роботі. Їм потрібен пристрій, за допомогою якого можна зручно перевіряти останні новини в Інтернеті, читати книги, дивитися фільми, переглядати фотографії або працювати з мультимедійними, офісними чи спеціалізованими програмами.

Хоча на ринку є багато ноутбуків, смартфонів і розумних годинників, які намагаються замінити такі пристрої, хороший планшет завжди буде стояти на своїх позиціях. Комфорт використання визначається, серед іншого, діагоналлю екрану, яку слід підбирати відповідно до обраних потреб та підтримуваних програм і додатків.

Скільки дюймів повинен мати планшет?

Пропозиція ринку щодо розмірів пристроїв дуже багата. Маленькі та великі планшети цінуються за компактність, що означає, що вони можуть поміститися в будь-яку сумку чи рюкзак (або навіть кишеню), або за надзвичайно зручну роботу з найскладнішими програмами. З огляду на це, варто розглянути, в яких ситуаціях найкраще підходять різні моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

6-дюймові планшети – для початку, це мініатюрні пристрої, які за розміром нагадують стандартні пристрої для читання електронних книг. 6-дюймовий планшет рекомендується в першу чергу людям, які шукають пристрої для використання в дорозі. Невеликий планшет ідеально підходить для використання в автомобілі, поїзді або автобусі. Як і 7-дюймові планшети, ці моделі стануть хорошим вибором, особливо для читання та перегляду інтернет-ресурсів.

Звичайно, невеликі розміри не обов’язково означають обмежену функціональність. Чудовим прикладом цього є, наприклад, 7-дюймові LTE-планшети та обладнання зі значним об’ємом оперативної пам’яті і потужними процесорами. З іншого боку, найдешевші планшети дуже часто мають діагоналі в районі 6-7 дюймів. Тому ринок дуже різноманітний.

8-дюймовий планшет – хоча різниця складає всього 2 дюйми, вона дуже помітна, особливо при роботі з дещо складнішими додатками. 8-дюймовий планшет поєднує в собі компактність з більшим робочим простором, що ідеально підходить не тільки вдома, але і в офісі. Тому цей тип техніки варто вибирати людям, для яких, з одного боку, важлива комфортна мобільна робота, а з іншого – більша зручність при перегляді фільмів, перегляді важливих документів і графіки або роботі з вищезгаданими додатками.

10-дюймові планшети – в цьому випадку ми маємо справу з дійсно великим обладнанням, яке часто використовується геймерами. Як відомо, мобільні постановки стають все більш складними (комп’ютерні ігри та консолі часто переносяться на мобільні пристрої), тому для їх обробки варто вибирати більшу модель. Особливо, коли гра вирізняється привабливим графічним оформленням.

Втім, 10-дюймовий планшет рекомендується не тільки для ігор. Він забезпечить комфортну роботу над документами (і їх створенням), графікою і різними проектами. Великий планшет зазвичай відрізняється потужними компонентами, що теж важливо.

Корисно знати!

Ви можете знайти планшети з діагоналлю від 10,1 до 10,8 дюймів. Невеликі відмінності пояснюються стратегіями різних виробників, які часто вибирають спеціальні рішення. Одним із прикладів є 10,5-дюймові планшети Samsung із серії Galaxy Tab.

13-дюймові планшети – набагато рідше зустрічаються в магазинах. Вони часто нагадують пристрої 2-в-1, які є комбінацією ноутбука і планшета. Приєднавши до них клавіатуру, ми отримуємо повнофункціональну техніку, яка стане в нагоді не тільки для перегляду фільмів, але й для письма, читання чи проектування. Звичайно, важливо враховувати, що 13-дюймовий планшет може бути досить важким.

Найпопулярнішими пристроями є моделі з діагоналлю від 7 до 10 дюймів. Однак на ринку доступні окремі моделі з нестандартними розмірами. Так, ми можемо придбати 14-дюймові планшети, 15-дюймові планшети, 21-дюймові планшети і навіть 32-дюймові планшети. В основному це професійні пристрої, які використовуються для презентації різного роду рекламних матеріалів або для роботи зі спеціалізованим програмним забезпеченням.

Який розмір планшета вибрати?

Ми проаналізували всі доступні варіанти, тож настав час відповісти на питання, винесене в заголовок цього тексту. Скільки дюймів має бути діагональ планшета? Це, звичайно, залежить від індивідуальних потреб, а також від сфери застосування апаратного забезпечення.

Якщо ви шукаєте пристрій для читання, роботи в Інтернеті та іноді перегляду відео, ви можете звернути увагу на компактні планшети з діагоналлю до 10 дюймів. Більші пристрої ідеально підходять для професійного дизайну та ігор.

Звичайно, не слід забувати й про інші параметри, такі як роздільна здатність, обсяг пам’яті та попередньо встановлена операційна система. Наш рейтинг планшетів, сформований на основі даних про продажі, може виявитися корисним при виборі найкращого обладнання. У ньому представлені моделі, які найчастіше обирають покупці. Відгуки про конкретні планшети також надають багато корисної інформації. Користувачі діляться досвідом використання техніки та вказують на недоліки. Все це робить вибір оптимального пристрою зовсім не складним.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.