Статті

Названо 20 помилок під час використання iPhone

Share

1. Пошук альтернативи для “рідного” браузера iPhone
За замовчуванням на всіх айфонах використовується браузер Safari, і iOS не дуже доброзичливо ставиться до сторонніх додатків. Тому, рекомендується не експериментувати і користуватися “рідним” браузером – це і зручніше, і безпечніше.

2. Перевантаження сховища
Який би обсяг пам’яті не був на айфоні, рано чи пізно він заповниться і система перестане завантажуватися. Рекомендується стежити за тим, щоб обсяг вільного місця залишався не менше 1 ГБ і своєчасно звільняти пам’ять.

3. Тестування бета-версій iOS на своєму робочому айфоні
Щойно вийшло нове оновлення, є спокуса одразу ж протестувати його на своєму гаджеті. Однак є великий ризик, що може щось піти не так і система почне глючити або взагалі перестане працювати. Якщо і тестувати, то рекомендуємо робити це на запасному пристрої (якщо такий є), а функцію “Автооновлення” краще відключити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

4. Ігнорування оновлень
Інша помилка – повне ігнорування всіх оновлень, що може призвести до порушення працездатності системи та проблем із безпекою.

5. Закриття програм у режимі багатозадачності
Багато користувачів досі впевнені в тому, що вивантаження застосунків, які відкриті, але наразі не задіюються, прискорює роботу системи та економить заряд батареї. Насправді відбувається зворотне.

6. Встановлення на свій iPhone програм не з AppStore
Ніхто не дасть гарантії, що сторонні додатки не вимагатимуть встановлення додаткових системних сертифікатів, а це пряма загроза безпеці особистих даних і конфіденційності.

7. Зберігання конфіденційної інформації в Нотатках
По-перше, це дає можливість доступу стороннім особам (якщо не заблокувати нотатки), по-друге, стає марною витівкою, якщо, наприклад, злетіла прошивка і сам користувач не може відкрити Нотатки.

8. Ігнорування резервних копій
Незважаючи на надійність системи, з айфоном може статися все, що завгодно. Щоб не втратити доступ до всього контенту, слід регулярно створювати резервні копії в хмарному сервісі.

9. Використання дешевих зарядних пристроїв
Не обов’язково купувати оригінальний блок живлення для iPhone, але й занадто економити також не рекомендується, щоб не пошкодити акумулятор.

10. Використання смартфона без захисних засобів
Захисне скло і чохли – не просто модні аксесуари, а й гарантія того, що айфон прослужить набагато довше.

11. Ігнорування зручних налаштувань
Зайшовши в “Універсальний доступ”, можна знайти багато корисних налаштувань, які помітно спростять життя користувачеві айфона. Наприклад, налаштування відображення інтерфейсу, торкання задньої панелі тощо.

12. Зловживання “Сімейним доступом”
“Сімейний доступ” – зручна і корисна функція, але тільки якщо нею правильно користуватися і не додавати всіх підряд. Усі учасники отримують доступ до вашого місця розташування, до покупок карткою тощо.

13. Примусова розрядка в нуль
Практика показує, що “заморочуватися” на тому, як “правильно” або “неправильно” заряджати айфон – марна справа. Можна дозаряджати смартфон у будь-який час, не чекаючи повної розрядки.

14. Зберігання іконок програм на робочих столах
З появою нових функцій в iOS вже немає сенсу захаращувати робочий стіл або вручну розбивати все по папках. Досить користуватися “Бібліотекою застосунків”, де встановлені програми вже додані та розбиті по каталогах.

15. Купівля “безкоштовних” підписок
Багато додатків пропонують встановити програму в умовно-безкоштовному режимі, наприклад, з періодом безкоштовного використання протягом 3 днів. Якщо після встановлення вчасно не відмовитися від підписки, на 4 день автоматично спишеться кругла сума з картки.

16. Встановлення простих паролів
Не слід сподіватися лише на такі функції як Face ID і Touch ID. Рекомендується також придумати досить складний пароль для входу, щоб у разі крадіжки зловмисники не могли отримати доступ до даних.

17. Перегрівання пристрою
Розробники передбачили певний діапазон температур, за якого айфону “комфортно” – 0-35°C. Перегрів гаджета загрожує виходом з ладу. До речі, зарядка бездротовим способом помітно розігріває телефон, тому якщо в приміщенні жарко, краще відмовитися від цього способу і скористатися кабелем.

18. Відсутність догляду за смартфоном
Як і будь-яка техніка, айфон потребує не тільки своєчасного оновлення системи, а й фізичного догляду. Щоб уникнути проблем із зарядкою, роботою динаміків тощо, слід регулярно чистити всі технічні отвори і роз’єми.

19. Робота без перезавантаження
Більшість користувачів перезавантажують iPhone тільки у виняткових випадках – коли він завис, потрібна заміна СІМ-карти тощо. Однак розробники рекомендують робити це хоча б раз на тиждень, щоб обнулити можливі помилки системи.

20. Гонка за моделями з максимальними характеристиками
Перш ніж купувати моделі айфона Pro Max, варто подумати, чи є сенс переплачувати за зайві гігабайти, кілька дюймів екрана та покращену камеру. Іноді це просто недоцільно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Чому WhatsApp досі зручніше та безпечніше Telegram

    Якщо попросити пошуковик порівняти WhatsApp і Telegram, то він видасть кілька сотень матеріалів, у кожному…

    30.04.2024

    Дешевше та якісніше: DJI представила крихітний дрон Mini 4K

    Міні-дрон важить всього 249 грамів і має складний дизайн, завдяки чому його можна з легкістю…

    30.04.2024

    Що робити, якщо вам постійно бракує пам’яті у смартфоні

    Навряд чи сьогодні знайдеться хоча б один користувач Android, який ніколи не стикався з нестачею…

    30.04.2024

    Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Все ще топ за свої гроші

    Доброго часу, дорогі читачі. Сьогодні ми поговоримо про смартфон Xiaomi Redmi Note 13 Pro –…

    30.04.2024

    iPhone 16: витік розкриває розміри екрану та дизайн камери

    iPhone відкидає свою тінь уперед: незважаючи на те, що презентація відбудеться лише у вересні, на…

    30.04.2024

    На тлі популярності штучного інтелекту прибуток Samsung виріс майже в 10 разів

    Прибуток Samsung злетів більш ніж на 900% за підсумками першого кварталу 2024 року. Південнокорейська компанія…

    30.04.2024