Статті

Чому NFC не завжди спрацьовує з першого разу і що робити?

Share

Безконтактна оплата з мобільного пристрою може спрацьовувати не з першого разу – найчастіше це відбувається з причин, що не залежать від власника смартфона. У статті розповімо, чому NFC не завжди спрацьовує з першого разу і що можна зробити.

Проблеми з оновленням телефону

У багатьох користувачів збої в роботі NFC-модуля настали після оновлення ПЗ телефону. У цій ситуації може допомогти:

  • Перезавантаження NFC через значок у “шторці” або в налаштуваннях – необхідно вбити “NFC” у пошук, відключити функцію, а потім увімкнути заново. Після цього потрібно перезавантажити і сам смартфон.
  • Перепрошивка телефону або відкат до минулої версії ПЗ.

Якщо проблема з’явилася після самостійної перепрошивки, то краще звернутися до фахівців – повторна заміна ПЗ недосвідченим користувачем може тільки погіршити становище.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тимчасовий збій і вплив сторонніх програм

Неполадки в роботі телефона також впливають і на NFC. Найчастіше проблема зникає після перезавантаження, проте в деяких випадках може знадобитися перевірити пристрій на віруси за допомогою антивірусної програми – необхідно виключити можливість впливу сторонніх програм на роботу NFC. Це ж стосується і випадків, коли модуль перестав нормально працювати після встановлення конкретного додатка. Його потрібно видалити, а роботу NFC протестувати знову.

Не працює додаток для оплати

Безконтактна оплата проводиться за допомогою програми платіжної системи, наприклад, Mir Pay, SberPay, Huawei Pay та інших. Часто збої можуть відбуватися в самому застосунку, через що оплатити з першого разу виходить не завжди. Найчастіше такі неполадки носять масовий характер і трапляються у багатьох користувачів – про це можна судити за відгуками до додатків.

Якщо проблема дійсно в програмі, допомогти може її перевстановлення (видалити і завантажити наново) або повторна прив’язка карти (відв’язати і прив’язати знову). В іншому разі залишається тільки чекати, коли проблему вирішать самі розробники.

Увімкнено режим енергозбереження

Через активований режим енергозбереження безконтактна оплата може спрацьовувати не відразу або ж NFC зовсім може вимкнутися. Перевірити це потрібно в налаштуваннях телефону в розділі “Акумулятор” або “Батарея” – в ньому необхідно відключити режим енергозбереження, а також переконатися, що смартфон має достатній рівень заряду.

Заважають захисні аксесуари

Особливо масивні чохли та інші аксесуари можуть впливати на роботу NFC-модуля. Якщо в захисному чохлі є металеві вставки, перед оплатою його рекомендується зняти – проблема має зникнути. Негативний ефект можуть чинити і дешеві аксесуари, у складі яких іноді містяться солі важких металів і частинки цинку. Така ситуація хоч і рідкісна, але виключати її повністю не варто, тому зняти чохол – одне з можливих рішень неполадок з NFC.

Пошкодження модуля

Якщо NFC стабільно не спрацьовує з першого разу незалежно від рівня заряду, стану телефону і на різних терміналах, проблема може бути в пошкодженні самого модуля. Поломка настає під час падінь і ударів смартфона об тверду поверхню, або при контакті з водою. Встановити і виправити пошкодження в домашніх умовах не вийде, тому знадобиться провести діагностику в сервісному центрі – там зможуть точно сказати, чому NFC-модуль не завжди спрацьовує відразу.

На жаль, проблеми в роботі NFC – не рідкість, а виправити неполадки самому власнику часто буває не під силу. У багатьох випадках проблема виявляється в застарілому телефоні або програмному забезпеченні, яке давно не оновлювалося виробником. Якщо неполадки мають систематичний характер, може допомогти зміна способу оплати або перехід на новіший смартфон.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: NFC
  • Останні записи

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024