Статті

Приховані функції ліхтарика в iPhone, про які ви навіть не підозрювали

Share

Apple однією з останніх впровадила в iOS можливість використовувати спалах смартфонів як ліхтарик. Це сталося тільки у вересні 2013 року. Можливо, деякі наші читачі пам’ятають, що до цього власникам iPhone доводилося завантажувати окремі додатки на кшталт Flashlight і iTorch з App Store. Проте за минулі 10 років компанія прокачала цю функцію і додала кілька цікавих можливостей, про які користувачі навіть не знають. Зібрали найцікавіші з них у цьому матеріалі.

Почнемо з найпростішого – швидке вимкнення ліхтарика із заблокованого екрана. Для цього всього лише потрібно злегка потягнути шторку вліво на півсантиметра. Звичайно ж, можна вимкнути ліхтарик з кнопки на екрані блокування, але такий метод може стати в пригоді, якщо ви тримаєте смартфон так, що вам незручно тягнутися до цієї кнопки або потрібно навпомацки швидко погасити світло.

Відрегулювати рівень яскравості ліхтарика можна в пункті управління. Для цього викличте Пункт управління свайпом з правого верхнього кута вниз, потім натисніть і утримуйте палець на значку ліхтарика. Система запам’ятає виставлене вами значення і під час наступного запуску рівень яскравості ліхтарика буде на тому ж рівні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви також можете використовувати спалах для пошуку iPhone зі сполучених Apple Watch. Для цього потягніть циферблат вгору, а в пункті управління натисніть і утримуйте значок смартфона. Крім звукового сигналу, ви побачите мерехтливе світло. З такою функцією вам буде простіше відшукати iPhone в темряві.

Якщо ви часто використовуєте беззвучний режим, але водночас не хочете пропустити важливе повідомлення, можете налаштувати мерехтіння під час сповіщень. Для цього відкрийте Параметри > Доступність > Аудіовізуалізація і ввімкніть пункт Спалах для попереджень.

Ще одна прихована функція – запуск ліхтарика за допомогою магії. Для цього достатньо знати базові заклинання, яких навчають із найперших днів перебування в Гоґвортсі. Ще вам знадобиться допомога Доббі Siri – викличте помічника голосовою командою і скажіть чарівне “Люмос”, щоб запалити світло, і “Нокс”, щоб його погасити. Магли можуть просто попросити увімкнути або вимкнути ліхтарик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024