Приховані функції ліхтарика в iPhone, про які ви навіть не підозрювали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple однією з останніх впровадила в iOS можливість використовувати спалах смартфонів як ліхтарик. Це сталося тільки у вересні 2013 року. Можливо, деякі наші читачі пам’ятають, що до цього власникам iPhone доводилося завантажувати окремі додатки на кшталт Flashlight і iTorch з App Store. Проте за минулі 10 років компанія прокачала цю функцію і додала кілька цікавих можливостей, про які користувачі навіть не знають. Зібрали найцікавіші з них у цьому матеріалі.

Почнемо з найпростішого – швидке вимкнення ліхтарика із заблокованого екрана. Для цього всього лише потрібно злегка потягнути шторку вліво на півсантиметра. Звичайно ж, можна вимкнути ліхтарик з кнопки на екрані блокування, але такий метод може стати в пригоді, якщо ви тримаєте смартфон так, що вам незручно тягнутися до цієї кнопки або потрібно навпомацки швидко погасити світло.

Відрегулювати рівень яскравості ліхтарика можна в пункті управління. Для цього викличте Пункт управління свайпом з правого верхнього кута вниз, потім натисніть і утримуйте палець на значку ліхтарика. Система запам’ятає виставлене вами значення і під час наступного запуску рівень яскравості ліхтарика буде на тому ж рівні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви також можете використовувати спалах для пошуку iPhone зі сполучених Apple Watch. Для цього потягніть циферблат вгору, а в пункті управління натисніть і утримуйте значок смартфона. Крім звукового сигналу, ви побачите мерехтливе світло. З такою функцією вам буде простіше відшукати iPhone в темряві.

Якщо ви часто використовуєте беззвучний режим, але водночас не хочете пропустити важливе повідомлення, можете налаштувати мерехтіння під час сповіщень. Для цього відкрийте Параметри > Доступність > Аудіовізуалізація і ввімкніть пункт Спалах для попереджень.

Ще одна прихована функція – запуск ліхтарика за допомогою магії. Для цього достатньо знати базові заклинання, яких навчають із найперших днів перебування в Гоґвортсі. Ще вам знадобиться допомога Доббі Siri – викличте помічника голосовою командою і скажіть чарівне “Люмос”, щоб запалити світло, і “Нокс”, щоб його погасити. Магли можуть просто попросити увімкнути або вимкнути ліхтарик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.