Видаляємо: 8 непотрібних програм для Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підвисання ПК є дуже частим явищем серед сучасних користувачів.

Комп’ютер може підвисати і погано працювати з різних причин. Наприклад, через наявність встановлених і при цьому непотрібних програм.

У цій статті буде описано 8 програмних забезпечень, які варто видалити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Топ 8 непотрібних додатків для Windows

Flash Player

Раніше подібні програми були необхідні для стабільної роботи браузера. Вони використовувалися для програвання відео в мережі. Тепер у них немає потреби, адже більша частина сучасних сайтів перейшла на HTML5.

CCleaner і подібні чистильники

Оптимізатори системи є не найкориснішими для пристрою. Вони не виконують якісь специфічні функції.

Юзер цілком може обійтися використанням вбудованих системних програм. Оптимізатори, навпаки, можуть завдати шкоди комп’ютеру через знищення важливих системних ресурсів.

Metro-додатки

Microsoft намагається нав’язувати своїм користувачам якомога більше системних програм. Однак такі додатки як “Спорт”, “Фінанси” тощо, мають обмежену функціональність і нетиповий дизайн.

Вони більше підходять для використання на планшеті чи телефоні, однак, для ноутбука від них користі немає. Фахівці радять знайти альтернативні варіанти.

Edge та Internet Explorer

Два додатки, які не приносять особливої користі для комп’ютера. Explorer наразі є одним із найбільш непотрібних додатків.

Інтерфейс застарілий і використання практично неможливе. Edge – це альтернатива застарілої програми Explorer. На даний момент через велику кількість інших більш ефективних ПЗ, Edge майже перестав користуватися попитом.

Windows Media Player

Один із застарілих програвачів, який має незручний функціонал. Наразі є величезний вибір альтернативних програм, які набагато корисніші та ефективніші.

Skype Click to Call

Чергове непотрібне розширення для браузера. Воно встановлюється разом із програмою Skype. Його основне призначення дзвонити за телефонними номерами, які можна знайти на веб сторінках.

Тільки часто програма приймає за телефонні номери різні комбінації цифр. Тому можна видалити цей додаток.

WordPad

Застаріла програма, яка використовується для редагування тексту. Також дає змогу відкривати текстові файли, однак, він не володіє якимись особливими можливостями. Тому немає необхідності застосовувати його, коли є Word, який набагато зручніший.

UTORRENT

Раніше ця програма вважалася однією з найпопулярніших, однак, час іде і все змінюється. Власники додатка пішли на поводу у жадібності та зіпсували софт.

Наразі UTORRENT вважається однією з ненадійних програм для комп’ютера. Є низка софтів, які стануть більш ефективною альтернативою UTORRENT. Наприклад qBittorrent.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.