Статті

Що буде, якщо не оновлювати додатки на смартфоні

Share
Час читання: 3 хв.

Користуючись смартфонами, переважна більшість їхніх власників регулярно оновлює додатки, роблячи це вручну або автоматично через спеціальну опцію в налаштуваннях апстора. Водночас є й ті, хто відмовляється від встановлення апдейтів. Чи правильно вони це роблять? Моя однозначна відповідь – ні. Зараз я постараюся пояснити, навіщо потрібно оновлювати додатки на телефоні, і що станеться, якщо ви відмовитеся від встановлення апдейта.

Функції додатків Андроїд

Почнемо з банальних речей. Думаю, ви розумієте, що кожен апдейт додає в будь-який додаток нові функції. Які – залежить від типу програми та її розробників. У гру можуть додати режими і події, а в додаток банку – нові способи оплати. Тож подумайте, чого ви втрачаєте, відмовляючись від апдейту.

Якщо ви не хочете оновлювати застосунок на телефоні, вважаючи, ніби якось обійдетеся і без свіжих функцій – будь ласка. Але врахуйте, що розробник все одно буде змушувати вас встановити апдейт. Як? Наприклад, обмежуючи роботу деяких з уже доступних функцій. Подібне відбувається часто-густо. Якщо зараз ви все ще можете користуватися всіма необхідними можливостями, це не означає, що в майбутньому їх не заблокують.

Чому додаток погано працює

Кожне оновлення програми на Андроїд – це не тільки додавання функцій, а й усунення виявлених помилок. Майже всі розробники пропонують користувачам форму зворотного зв’язку в апсторі за допомогою коментарів, на офіційному сайті, в соціальних мережах і через електронну пошту. Ви даремно думаєте, що до думки звичайних людей ніхто не прислухається. Розробники зацікавлені у випуску якісного продукту, тому завжди намагаються відповідати на всі зауваження користувачів.

Відмовившись від оновлення, ви потрапите в число тих, хто постійно скаржитиметься на погано працюючий застосунок. Таке вас все одно не бентежить? А як щодо нових вірусів на телефоні та інших загроз безпеки, які можуть стати причиною крадіжки особистих даних? Такі вразливості усувають тільки в апдейтах. А ті, хто їх ігнорує, ризикують у кращому разі стати об’єктом фішингової атаки спамерів, а в гіршому – втратити гроші, якщо йдеться про застосунок банку.

Повідомлення про оновлення застосунку

Ви досі скептично дивитеся на розширення набору функцій, усунення помилок і вразливостей? Розробники прекрасно знають про існування таких користувачів, а тому роблять усе можливе, щоб змусити людину встановити апдейт. Далеко не завжди вони вдаються до обмеження доступу до вже наявних функцій. Часом їм буває достатньо просто заколебати вас постійними повідомленнями з проханням оновити застосунок.

Якщо ви встановлювали програму через Google Play, то під час використання її старої версії бачитимете вікно, що пропонує оновитися. Звісно, можна натиснути кнопку “Ні, спасибі” або зовсім обмежити роботу Play Маркета, щоб він не нагадував про себе, однак є одне “але”. Подібні повідомлення показує як магазин додатків, так і сама програма, якщо того бажає її розробник. Тому бачити пропозицію встановити оновлення ви будете завжди і ніяк не зможете відкрутитися.

Чому не запускається додаток

Наведених вище фактів уже має бути достатньо, щоб будь-яка людина усвідомила, навіщо оновлювати застосунки. Для особливо нетямущих розробники тримають козир у рукаві. У якийсь момент ви помітите: додаток не відкривається. А замість головного меню побачите спливаюче вікно, що пропонує встановити апдейт. І ось тут, на відміну від добровільного оновлення, про яке я сказав раніше, не буде кнопки “Ні, дякую”.

З такою проблемою вже стикаються фанати мобільних ігор, у яких не запускається Бравл Старс. Але нічого не заважає розробникам інших додатків вчинити аналогічним чином. Зроблять так само чи ні – сказати зі стовідсотковою впевненістю не можна. Але щоразу, відмовляючись від оновлень, вам доведеться гадати: відключить розробник застосунок чи все-таки пошкодує недовірливого користувача. Так навіщо зайвий раз нервувати? Просто оновіть додаток на Андроїд і користуйтеся повним набором функцій, не турбуючись про безпеку та потенційне блокування доступу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    OnePlus стверджує, що чотири роки це оптимальний період для оновлень програмного забезпечення

    У світі висококласних Android смартфонів однією з нових точок змагань стала тривалість часу, протягом якого…

    25.06.2024

    Експерти стурбовані заявами Павла Дурова про безпеку Telegram

    Павло Дуров поділився своїм баченням компанії та її поточним станом, зазначивши, що він є єдиним…

    25.06.2024

    Аналітики: Apple стане лідером у сфері споживчого штучного інтелекту

    Новий Apple Intelligence виявився настільки потужним, що аналітики з Wedbush заявляють: завдяки йому компанія зайняла…

    25.06.2024

    Експерт розкрив нові методи обману в Telegram та Instagram

    Кількість жертв шахрайства виросла з 99 тисяч у 2022 році до 209 тисяч у 2023…

    25.06.2024

    Bitcoin «вмирає» і тягне за собою решту монет: що відбувається

    Біткоїн (BTC) демонструє цінову модель з подвійною вершиною, що може сигналізувати про потенційну зміну "ведмежого"…

    25.06.2024

    Apple випустила Safari Technology Preview 197: що нового

    Apple випустила чергове оновлення для Safari Technology Preview, експериментального браузера, вперше представленого в березні 2016…

    25.06.2024