Експерти назвали звички, які вбивають батарею смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто з нас, щоб не витрачати дорогоцінний час даремно, користується телефоном під час його заряджання, також дехто вважає, що якщо на ніч залишити смартфон з увімкненим зарядним пристроєм, то він зарядиться краще за звичайний. Про небезпеку цих та інших звичних телефонних практик розповів доцент кафедри інформатики.

За словами фахівця, особливо не рекомендується нічна зарядка, якщо її рівень і так на момент початку процесу перевищує 50%. Стовідсоткова зарядка теж для батареї не особливо корисна. Для збереження акумулятора рекомендується тримати її в діапазоні від 20% до 80%.

Ще ємність батареї страждає від занадто частих зарядок. У результаті навіть повного її завантаження з часом може почати вистачати на все менший час.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оптимальним числом зарядів експерт назвав один-два на день. Ну і не зайве нагадати, що сильно зростає навантаження на апаратну частину, якщо одночасно заряджати і використовувати телефон.

Також на акумулятор, чутливість екрана та інші характеристики техніки впливає вплив прямих сонячних променів або ж низьких температур. Так що краще зайвий раз свій смартфон температурним випробуванням не піддавати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.