Статті

Топ шкідливих звичок, які повільно вбивають смартфон

Share
Час читання: < 1 хв.

Перш за все, не можна залишати пристрій на зарядці на всю ніч, якщо її рівень відносно високий – понад 50 відсотків. Крім того, і зарядка на сто відсотків не зовсім корисна для батареї. Краще підтримувати діапазон 20-80 відсотків, тоді акумулятор буде цілішим.

Також не варто заряджати телефон кілька разів на день. Кожна зарядка – це зворотний цикл розряду і роботи. Якщо цим зловживати, то постраждає ємність батареї. У підсумку навіть повної батареї вистачатиме на дедалі менший час. Тому Тимофєєв порадив робити це один-два рази на добу. Також не рекомендується одночасно заряджати і використовувати телефон, бо навантаження на апаратну частину сильно зростає.

Не можна забивати пам’ять пристрою до упору: це змушує систему витрачати сили на пошук резерву і стабільності роботи. Також не потрібно ігнорувати повідомлення, що з’являються на екрані, “варто очистити пам’ять або сховище” – вони якраз про це.

Крім того, Тимофєєв закликав не залишати телефон на холоді та на сонці – це впливає не тільки на акумулятор, а й на всю електроніку, особливо на чутливість екрана. І, нарешті, скидання налаштувань телефону і копання в ньому може призвести до блокування. Тому експерт порадив не ставити неперевірені додатки: шахраї користуються необізнаністю користувачів і крадуть їхню особисту інформацію.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Дослідження виявило негативний вплив Android-смартфонів на особисте життя

    Дослідження компанії All About Cookies, опубліковане в New York Post, виявило, що використання Android-смартфону може…

    08.10.2024

    Samsung може втратити статус найбільшого на планеті виробника чіпів пам’яті

    Як повідомляє видання Korea Times, південнокорейська корпорація Samsung за підсумками третього кварталу 2024 року може…

    08.10.2024

    Android стане більш відкритим, ніж будь-коли раніше

    Корпорацію визнали монополістом серед магазинів додатків для Android-пристроїв і поклали відразу кілька зобов'язань, які набудуть…

    08.10.2024

    ТОП-5 гнучких смартфонів, які варто придбати восени 2024 року

    Серед найкращих моделей сезону вирізняються п'ять пристроїв, які пропонують користувачам унікальний досвід. Хто потрапив у…

    08.10.2024

    Apple Watch попереджають про можливі хвороби ще до появи перших симптомів

    Видання Android Authority повідомляє про те, що користувачі Apple Watch виявили, що їх годинник почав…

    08.10.2024

    Аналітики стверджують, що iPhone 16 ще не готовий до інтеграції ШІ та потребує доопрацювань.

    Едісон Лі, фінансовий аналітик Jefferies, заявив, що очікування інвесторів щодо швидкої появи передових функцій штучного…

    08.10.2024