Топ шкідливих звичок, які повільно вбивають смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Перш за все, не можна залишати пристрій на зарядці на всю ніч, якщо її рівень відносно високий – понад 50 відсотків. Крім того, і зарядка на сто відсотків не зовсім корисна для батареї. Краще підтримувати діапазон 20-80 відсотків, тоді акумулятор буде цілішим.

Реклама

Також не варто заряджати телефон кілька разів на день. Кожна зарядка – це зворотний цикл розряду і роботи. Якщо цим зловживати, то постраждає ємність батареї. У підсумку навіть повної батареї вистачатиме на дедалі менший час. Тому Тимофєєв порадив робити це один-два рази на добу. Також не рекомендується одночасно заряджати і використовувати телефон, бо навантаження на апаратну частину сильно зростає.

Не можна забивати пам’ять пристрою до упору: це змушує систему витрачати сили на пошук резерву і стабільності роботи. Також не потрібно ігнорувати повідомлення, що з’являються на екрані, “варто очистити пам’ять або сховище” – вони якраз про це.

Крім того, Тимофєєв закликав не залишати телефон на холоді та на сонці – це впливає не тільки на акумулятор, а й на всю електроніку, особливо на чутливість екрана. І, нарешті, скидання налаштувань телефону і копання в ньому може призвести до блокування. Тому експерт порадив не ставити неперевірені додатки: шахраї користуються необізнаністю користувачів і крадуть їхню особисту інформацію.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ