Названо гаджети Apple, які не можна вимкнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, Apple часто бере вже відомі технології, переосмислює їх і доводить до досконалості, випускаючи гаджети, які через деякий час стають легендарними. Але у багатьох з них є свої нюанси і секрети, про які не знають навіть віддані фанати. Наприклад, про те, що деякі пристрої взагалі ніколи не вимикаються: у них просто не передбачено такої функції, тому фактично гаджети перебувають у режимі очікування. Назвати це недоробкою не можна, скоріше – це конструктивна особливість пристрою. Давайте подивимося, які пристрої Apple не відключаються.

Як вимкнути AirPods

Багато користувачів переживають через те, що навушники AirPods не вимикаються взагалі ніколи: Apple розробила їх таким чином, що вони не мають кнопки живлення. Тобто, при поміщенні в кейс вони починають заряджатися до 100%, а потім просто залишаються в режимі низького енергоспоживання.

Але сама Apple не рекомендує носити навушники без кейса, бо це може вплинути на довговічність акумуляторів – у цьому навіть є частка істини. Річ у тім, що так вони працюють у звичайному режимі та ще й будучи під’єднаними до iPhone або іншого пристрою. Але їх все ж можна розрядити повністю, якщо довго використовувати і не заряджати сам кейс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але якщо для звичайних AirPods, як і для інших TWS-навушників, відсутність можливості повного відключення – норма, то для AirPods Max – ні. Повнорозмірні навушники Apple, на відміну від аналогів від інших виробників, не мають такого перемикача, натомість переходять в енергоощадний режим, якщо їх помістити в комплектний чохол. Без нього вони продовжать споживати енергію у звичайному режимі.

Чи можна відключити Apple Pencil

Ще один пристрій без функції вимкнення – звісно ж, Apple Pencil. Розрядити його можливо під час тривалого використання, але олівець 2-го покоління, по суті, завжди підзаряджається і залишається в режимі зниженого споживання. А ось аналоги Apple Pencil з АліЕкспресс позбавлені такої особливості: найчастіше трапляються моделі, які легко вимикаються після натискання кнопки, економлячи заряд батареї.

Однак заспокою вас: у режимі очікування енергоспоживання Apple Pencil вкрай низьке, тому олівець може спокійно пролежати тривалий час. Але якщо він не примагнічений до iPad, то рекомендується розірвати підключення по Bluetooth з Apple Pencil – так перо проживе набагато довше.

Як працює MagSafe

З 2020 року Apple активно впроваджує MagSafe в Айфони та аксесуари. Здавалося б, до чого тут вони? Теоретично вони теж вважаються розумними пристроями, оскільки і шкіряний гаманець, і навіть магнітна зарядка для Айфона отримують оновлення. Перший аксесуар ще й працює в екосистемі Apple, адже його можна відстежити в застосунку Локатор – завдяки NFC-чипу всередині, який працює автономно.

З аналогічної причини пропоную до них же віднести і звичайний оригінальний чохол з MagSafe: оригінальний легко відрізнити від підробки, надівши його на iPhone – на екрані з’явиться відповідна анімація. Так, більше чохол жодних ніяких ніяких “розумних” функцій не виконує, але і відключити анімацію під час дотику айфона до чипа не можна, оскільки вона не вимагає заряду. Ось таке диво!

Як продовжити час роботи AirTag

AirTag – мабуть, наймінімалістичніший і конструктивно нехитрий пристрій Apple, який за ідеєю міг би працювати вічно. Але це не так: батарейка CR2032 зазвичай служить близько року, після чого її потрібно міняти. І так, AirTag не можна вимкнути – він завжди перебуває в режимі очікування: в системі для цього не передбачено жодних перемикачів.

Ба більше, в Айфоні не відображається точний заряд батареї AirTag у застосунку Локатор – тільки приблизний, без процентного співвідношення і приблизного терміну служби. Через це багато користувачів отримують повідомлення про низький заряд батареї, навіть коли він перебуває приблизно на половині.

AirTag – один із найбільш спірних пристроїв, оскільки заряд витрачається постійно і немає підказки, коли він підійде до кінця. Крім того, тут тільки один спосіб відключити пристрій – цілком витягнути батарейку. Через це AirTag втратить зв’язок з іншими пристроями екосистеми Apple, тому знайти його і керувати ним ви не зможете.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.