Статті

Як зрозуміти, що час змінити смартфон

Share
Час читання: 2 хв.

Навіть якщо ви “однолюб” і всім серцем прикипіли до свого смартфона, рано чи пізно настане момент, коли доведеться поміняти гаджет на новий.

Зібрали основні ознаки того, що ваш смартфон застарів.

Смартфон повільно працює і “лагає”

Якщо ви стали помічати, що смартфон дуже довго завантажує додатки, відчутно “пригальмовує” навіть під час виконання простих команд, вилітає з ігор і сильно гріється, найімовірніше, справа в застарілому “залізі”. Згодом додатки на смартфоні оновлюються, стають дедалі більш ресурсомісткими, і слабкий процесор разом з мізерним запасом оперативної пам’яті просто перестають з ними справлятися. У таких умовах робота зі смартфоном більше нагадує тортури – найпростіші завдання змушують телефон виснути. Це вірна ознака того, що апарат краще змінити.

Не вистачає вільного місця

Новий смартфон завжди працює гладко, але в один прекрасний день система надсилає повідомлення про те, що запаси пам’яті добігають кінця. І тоді починаються проблеми. Якийсь час можна чистити пам’ять, частину файлів і додатків перенести на карту пам’яті, скинути телефон до заводських налаштувань, щоб з нього видалилося взагалі все. Але одного разу все перераховане перестане працювати. Пам’ять можуть займати додатки, які постійно “важчають”, і в цьому разі краще змінити смартфон на модель з великим запасом ОЗП – 128/256/512 Гб.

Камери погано знімають

Серед власників смартфонів чимало любителів познімати природу, котиків, міські пейзажі. І, звісно, хочеться, щоб знімки виходили чіткими та деталізованими, а відео мало хоч якусь стабілізацію. Якщо ваш смартфон “милить” фотографії, знімає з шумами, а пікселі на фото видно неозброєним оком, то час оновлюватися.

Акумулятор швидко розряджається

У нормі заряду акумулятора має вистачати на цілий день використання смартфона. Якщо ви послухали музику дорогою на роботу, і батарея смартфона від цього втратила 50% заряду, це привід насторожитися. Хороша новина в тому, що акумулятор можна замінити в сервісному центрі. Погана – одного разу і це перестане допомагати. Причина, знову ж таки, в тому, що софт з роками стає більш вимогливим і швидше садить акумулятор, який до таких навантажень просто не готовий. До того ж, нові смартфони підтримують швидку зарядку і за 30-40 хвилин підключення до розетки знову готові до бою.

Не підтримується оновлення ОС

Якщо ваш смартфон більше не підтримує оновлення операційної системи, це тривожний сигнал. По-перше, апарат стає більш вразливим до вірусів і кібератак. По-друге, ви не отримуватимете зручні нові функції, які приходять з оновленням ОС. По-третє, деякі додатки не підтримують застарілу ОС, та й загалом телефон працюватиме повільно.

Є, звісно, й інші ознаки. Ну, наприклад, корпус телефону розвалюється на частини, по екрану повзуть підозрілі смуги, половина функцій не працює, апарат самовільно перезавантажується кожні півгодини… Але тут ви і без наших підказок зрозумієте, що пора оновлювати смартфон 🙂

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    За чутками, iPhone 17 Pro і Pro Max отримають простішу систему вилучення акумулятора

    В акумуляторах iPhone 16 та iPhone 16 Plus використовується передовий тип клею, який можна послабити…

    10.10.2024

    Microsoft завершила підтримку двох версій Windows 11

    Портал Neowin попередив користувачів Windows 11 про те, що Microsoft згортає підтримку версій 21H2 і…

    10.10.2024

    Телефони Samsung Galaxy S24 першими отримують жовтневе оновлення Android 2024

    Samsung обіцяла, що якнайшвидше оновить найкращі телефони у своєму каталозі останнім патчем безпеки Android, і…

    10.10.2024

    Криптовалюта Павла Дурова може зазнати серйозних збитків

    Toncoin (TON) за останні кілька днів суттєво знизився в ціні, і його перспективи виглядають песимістичними.…

    10.10.2024

    Google таємно стежить за власниками смартфонів

    Дослідники інформаційної безпеки з'ясували , що смартфони Google таємно надсилають виробнику відомості про місцезнаходження їхніх…

    10.10.2024

    Android-смартфони будуть потужнішими в іграх, ніж iPhone 16 Pro

    Нові Android-смартфони продемонструють більш високу продуктивність в іграх, порівняно з iPhone 16 Pro. Детальніше про…

    10.10.2024