Як зрозуміти, що час змінити смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Навіть якщо ви “однолюб” і всім серцем прикипіли до свого смартфона, рано чи пізно настане момент, коли доведеться поміняти гаджет на новий.

Реклама

Зібрали основні ознаки того, що ваш смартфон застарів.

Смартфон повільно працює і “лагає”

Якщо ви стали помічати, що смартфон дуже довго завантажує додатки, відчутно “пригальмовує” навіть під час виконання простих команд, вилітає з ігор і сильно гріється, найімовірніше, справа в застарілому “залізі”. Згодом додатки на смартфоні оновлюються, стають дедалі більш ресурсомісткими, і слабкий процесор разом з мізерним запасом оперативної пам’яті просто перестають з ними справлятися. У таких умовах робота зі смартфоном більше нагадує тортури – найпростіші завдання змушують телефон виснути. Це вірна ознака того, що апарат краще змінити.

Не вистачає вільного місця

Новий смартфон завжди працює гладко, але в один прекрасний день система надсилає повідомлення про те, що запаси пам’яті добігають кінця. І тоді починаються проблеми. Якийсь час можна чистити пам’ять, частину файлів і додатків перенести на карту пам’яті, скинути телефон до заводських налаштувань, щоб з нього видалилося взагалі все. Але одного разу все перераховане перестане працювати. Пам’ять можуть займати додатки, які постійно “важчають”, і в цьому разі краще змінити смартфон на модель з великим запасом ОЗП – 128/256/512 Гб.

Камери погано знімають

Серед власників смартфонів чимало любителів познімати природу, котиків, міські пейзажі. І, звісно, хочеться, щоб знімки виходили чіткими та деталізованими, а відео мало хоч якусь стабілізацію. Якщо ваш смартфон “милить” фотографії, знімає з шумами, а пікселі на фото видно неозброєним оком, то час оновлюватися.

Акумулятор швидко розряджається

У нормі заряду акумулятора має вистачати на цілий день використання смартфона. Якщо ви послухали музику дорогою на роботу, і батарея смартфона від цього втратила 50% заряду, це привід насторожитися. Хороша новина в тому, що акумулятор можна замінити в сервісному центрі. Погана – одного разу і це перестане допомагати. Причина, знову ж таки, в тому, що софт з роками стає більш вимогливим і швидше садить акумулятор, який до таких навантажень просто не готовий. До того ж, нові смартфони підтримують швидку зарядку і за 30-40 хвилин підключення до розетки знову готові до бою.

Не підтримується оновлення ОС

Якщо ваш смартфон більше не підтримує оновлення операційної системи, це тривожний сигнал. По-перше, апарат стає більш вразливим до вірусів і кібератак. По-друге, ви не отримуватимете зручні нові функції, які приходять з оновленням ОС. По-третє, деякі додатки не підтримують застарілу ОС, та й загалом телефон працюватиме повільно.

Є, звісно, й інші ознаки. Ну, наприклад, корпус телефону розвалюється на частини, по екрану повзуть підозрілі смуги, половина функцій не працює, апарат самовільно перезавантажується кожні півгодини… Але тут ви і без наших підказок зрозумієте, що пора оновлювати смартфон 🙂

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ