Статті

Як швидко зарядити телефон, якщо часу обмаль: п’ять перевірених способів

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо гаджет сумно сигналить червоним значком батареї, а часу обмаль, ось кілька дієвих порад, як прискорити підзарядку телефону.

В інтернеті є купа лайфхаків щодо правильного заряджання смартфона, аж до правильної послідовності під час під’єднання свого девайса до зарядки, але не так багато порад як зарядити батарею швидше. Вони виручать, коли йти з дому потрібно просто зараз і банально немає кількох годин для його зарядки.

Якщо гаджет сумно сигналить червоним значком батареї, а у вас обмежена кількість часу, ось п’ять перевірених способів, що допоможуть прискорити процес заряджання.

Заряджайте від розетки

Зарядка смартфона від розетки на практиці швидша, ніж заряджання від комп’ютера або ноутбука. Уся справа в тому, що зарядний пристрій, який постачається з телефоном, має більшу потужність, ніж порти USB на комп’ютері.

Ідеально буде заряджати свій смартфон через кабель, який був у комплекті з девайсом або принаймні є його надійною заміною. Від дешевих аналогів смартфон підживлюється суттєво повільніше.

Вимкніть телефон

Навіть у стані сну, лежачи просто на столі без діла, смартфон продовжує виконувати цілий спектр ресурсномістких процесів. Усі вони потребують ресурси, включно з енергією акумулятора.

І нехай процеси, які виконуються на телефоні у фоновому режимі, коли він неактивний, доволі економічні, краще все ж дати йому спокійно відновити сили.

Використовуйте провідні зарядні пристрої

Бездротова зарядка – штука зручна, якщо хочеться просто покласти на неї смартфон, забути про нього, а потім забрати повністю зарядженим. Але якщо вам потрібно якнайшвидше зарядити телефон, то краще використовувати провідні зарядні пристрої.

Використовуйте кабель із функцією швидкого заряджання

Більшість сучасних смартфонів оснащені функцією швидкого заряджання, також відомою як “Quick Charge”. Ця функція дає змогу використовувати спеціальний адаптер, який забезпечує вищу напругу та силу струму для заряджання акумулятора, тому він заповнюється швидше.

Для початку переконайтеся, що ваш смартфон підтримує цю функцію. Якщо так, придбайте спеціальний зарядний пристрій, у специфікаціях якого зазначено словосполучення Quick Charge. При цьому, цілком можливо, що кабель, який поставляється з вашим смартфоном, за замовчуванням підтримує функцію швидкої зарядки.

Увімкніть режим “у літаку”

Якщо не можете з якихось причин відключити смартфон, як альтернатива, переведіть телефон у режим польоту. Під час його активації телефон відключається від стільникової мережі та перестає виконувати інші завдання, які можуть “їсти” батарею, включно з пошуком мереж Wi-Fi і GPS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Офіційні рендери Red Magic 9s Pro розкривають зміни в дизайні смартфона

    Компанія Nubia офіційно анонсувала випуск свого нового флагманського смартфона Red Magic 9s Pro, який з'явиться…

    01.07.2024

    Розкрито кольори Samsung Galaxy Z Fold 6 та Galaxy Z Flip 6

    За кілька тижнів до заходу Samsung Unpacked з'явилася інформація про кольорові варіанти нових смартфонів Galaxy…

    01.07.2024

    Оприлюднено рейтинг найкращих Android-смартфонів на сьогодні

    Samsung Galaxy S24+ був визнаний найкращим Android-смартфоном. Цей пристрій має 6.7-дюймовий Dynamic AMOLED 2X-екран з…

    01.07.2024

    З’явилися детальні зображення Samsung Galaxy Z Flip 6 та Z Fold 6

    Зараз ми чекаємо на офіційну презентацію Samsung Unpacked, яка відбудеться 10 липня в Парижі. Цього…

    30.06.2024

    Huawei презентує смартфон Pura 70 Satellite SMS Edition

    У квітні цього року компанія Huawei представила нову лінійку флагманських смартфонів Pura 70, що включає…

    30.06.2024

    Apple обговорює з LG та Samsung постачання доступних дисплеїв для бюджетної AR-гарнітури

    Компанія Apple звернулася до LG та Samsung з офіційним запитом про постачання дисплеїв micro-OLED для…

    30.06.2024