Чи потрібно вимикати смартфон перед зарядкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заряджати мобільний пристрій потрібно регулярно. Причому гаджет необхідно правильно підготувати до цього процесу.

По-перше, зі смартфона варто зняти чохол. В іншому разі мобільник сильно нагріється.

По-друге, потрібно вибрати найбільш підходяще місце для того, щоб покласти телефон, що заряджається: ділянки, на які потрапляють прямі сонячні промені, не підходять.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є ще один момент, пов’язаний з підготовкою мобільного пристрою до зарядки. Але ставлення до цієї дії неоднозначне.

Йдеться про вимкнення смартфона. Одні користувачі вважають, що робити це потрібно. Інші впевнені в тому, що мобільник можна залишити увімкненим.

Так чи потрібно вимикати смартфон?

Прихильники необхідності цієї дії наводять такий аргумент: витрата батареї відбувається навіть у режимі очікування. А все через фонові процеси, активовані функції, а також через Wi-Fi і Bluetooth.

Таким чином, попереднє вимкнення пристрою зробить зарядку акумулятора трохи швидшою.

Але ключове слово – “трохи”. Фонові процеси “пожирають” дуже мало заряду. Тому на значне прискорення заповнення його дефіциту при вимкненому гаджеті розраховувати не варто.

Таким чином, кожен користувач повинен сам вирішувати, чи відключати мобільник перед підключенням зарядного пристрою.

Якщо є бажання прискорити процес на якихось пару хвилин, то цю дію варто виконати. Але тоді потрібно врахувати, що власник пристрою тимчасово не зможе відповісти на дзвінки та повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.