Чому не заряджається смартфон: топ-5 можливих причин

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Після під’єднання зарядного пристрою до мобільника та встановлення адаптера в розетку має розпочатися процес поповнення заряду акумулятора.

Реклама

Однак це відбувається далеко не завжди. Іноді смартфон просто не заряджається, хоча може і “відреагувати” на сам факт використання зарядника.

Можливо, користувач зможе вирішити проблему самостійно. Не виключено, що пристрій все ж доведеться віднести в сервісний центр.

Але в будь-якому разі власник мобільника має з’ясувати, що стало джерелом проблеми.

Розетка

Можливо, “винен” не сам мобільний пристрій, а несправна розетка. Щоб переконатися в цьому, потрібно підключити зарядник до іншої розетки. Процес заповнення заряду почався? Тоді справа дійсно в роз’ємі електромережі.

Шнур

Можливо, проблеми виникли з проводом зарядного пристрою. Потрібно уважно оглянути це пристосування. Якщо видно надломлені місця, то відсутності процесу зарядки дивуватися не варто.

Адаптер

Потрібно спробувати підключити смартфон не до розетки, а до комп’ютера або телевізора. Якщо гаджет почав заряджатися, то шнур працює, а ось адаптер, найімовірніше, несправний.

Його потрібно буде відремонтувати. А якщо не вийде, то доведеться купувати новий зарядний пристрій.

Роз’єм для зарядки

Можливо, проблема викликана поганим станом не зарядного пристрою, а самого мобільника.

З’ясувати це можна шляхом підключення зарядника до іншого гаджета. Акумулятор заряджається? Тоді справа в першому смартфоні.

Нерідко заряд батареї не заповнюється через потрапляння бруду в роз’єм. Останній треба акуратно очистити від пилу.

Але потрібно дотримуватися кількох правил безпеки. По-перше, мобільник треба попередньо вимкнути. По-друге, слід використовувати спеціальні інструменти. Якщо ризикувати не хочеться, то є сенс звернутися до сервісного центру.

Акумулятор

Якщо розетка, зарядний пристрій і роз’єм смартфона справні, але гаджет все одно не заряджається, то йдеться про найнеприємнішу ситуацію – про несправність акумулятора.

Найімовірніше, власнику гаджета доведеться купувати нову батарею.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ