ТОП-5 способів не дати перегрітися смартфону влітку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

1. Використання під час заряджання

Деякі користувачі настільки прив’язані до смартфонів, що не можуть відірватися від екрана навіть під час заряджання гаджета. Але такого використання краще уникати.

Реклама

При підключенні до електромережі, пристрій може нагріватися. А ще батарея перебуває в режимі підвищеної активності і нагрівається. Якщо смартфоном ще й користуватися – навантаження збільшиться, через що можливий перегрів. Плюс таким чином ви стрімко скорочуєте “життя” АКБ, зменшуючи кількість зарядних циклів.

2. Сонячні промені та спекотна машина

Зрозуміло, телефон слід берегти від прямих сонячних променів. Наприклад, перебуваючи на пляжі або на відкритій вулиці влітку, краще прибирати його подалі. Прямі сонячні промені сильно нагрівають пристрої.

В окремих водіїв є звичка залишати смартфон в автомобілі. Влітку це робити вкрай небажано. Салон машини стає задушливим і спекотним, що призводить до нагрівання батареї навіть без прямих променів сонця. Також варто відзначити використання навігатора телефону в автомобілі. Місце зазвичай вибирають доступне для сонячних променів, оскільки водієві необхідно краще бачити маршрут на екрані. А якщо ще підключити зарядний пристрій, то смартфон дуже швидко нагрівається.

3. Сумка для смартфона

Уже згадувалося, що в спеку телефон краще прибирати в безпечне місце. Таким може стати закрита сумка. У кишені гаджет теж нагрівається, оскільки один шар тканини не може захистити від спеки. Безпечніше використовувати щільну сумку, де смартфон буде в темнішому та закритому положенні.

4. Контроль над додатками

Однією з причин нагріву процесора та акумулятора є вимогливі додатки. Це ігри з реалістичною графікою або широкоформатні відео. Користуючись такими, краще робити періодичні перерви, даючи час телефону, щоб охолонути.

За можливості, не варто захоплюватися важкими додатками в спекотну погоду. В особливо теплому кліматі, техніка може навіть не запустити окремі системи через температурну невідповідність.

5. Охолодження без чохла

Чохол дуже важливий для цілісності смартфона. Однак, на температуру він впливає негативно. При нагріванні корпусу, пластикова оболонка утримує тепло, через що телефон гріється ще сильніше.

Помітивши це, можна ненадовго зняти чохол, потримати гаджет на столі, а чохол притулити до сухої, але прохолодної поверхні, після чого знову вдягнути. Також слід знімати чохол під час заряджання, створюючи кращу вентиляцію для акумулятора.

Важливо, що перераховані способи орієнтовані на справні смартфони, які нагріваються в межах норми через спеку або активне використання. Якщо гаджет гріється через апаратні проблеми та без причини – необхідно звернутися до сервісу або замінити його.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ