Експерти розкрили неочевидні ознаки злому смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці зазначили, що швидка розрядка акумулятора, постійні підвисання та поява на смартфоні скріншотів, які користувач не робив, можуть свідчити про злам пристрою.

Сітнов попередив, що зависання пристрою без причини може бути пов’язане зі стороннім програмним забезпеченням, що використовує обчислювальну потужність смартфона, наприклад, для майнінгу. Швидка розрядка акумулятора також вказує на сторонні фонові процеси.

Експерт розповів про можливість появи кейлогера, який може отримати доступ до мікрофона або екрана смартфона. У разі екрана можлива поява в галереї скріншотів, яких ви не робили. Цей тип злому використовується для перехоплення персональних даних, таких як паролі або дані банківських карт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією ознакою злому є поява на смартфоні нових застосунків, що вимагають доступу до файлової системи, мікрофона, камери та інших елементів пристрою.

Сітнов порекомендував видалити підозрілі застосунки і відкликати в них зайві права доступу, перевірити смартфон антивірусом і, якщо злом підтвердиться, зробити скидання даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.