Три причини, чому не потрібно відключати Wi-Fi на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія бездротового передавання даних або Wi-Fi – важлива частина сучасного життя. Wi-Fi є практично в кожному будинку, в кафе, в місцях громадського користування і це зручно, оскільки дає змогу залишатися на зв’язку. Але всі користувачі діляться на тих, хто тримає Wi-Fi постійно увімкненим на телефоні, і тих, хто його періодично вимикає. Розповімо, чому не потрібно відключати Wi-Fi.

Як швидко витрачається заряд батареї?

Одна з причин, чому користувачі відключають вай-фай – бажання заощадити батарею. Можливо, це раціонально, якщо гаджет на останньому подиху, залишилося 5-10% і потрібно протягнути час, щоб дістатися до розетки.

В інших випадках економія так собі. Якщо залишити телефон підключеним на весь день у зоні доступу Wi-Fi, наприклад, удома, ця функція з’їсть не більше 5% заряду. Це можна перевірити в налаштуваннях, у розділі “Акумулятор” або “Споживання акумулятора”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інше питання, якщо користувач з гаджетом перебуває в дорозі, наприклад, гуляє містом, де через кожні кілька метрів є відкриті точки доступу підключення до бездротового інтернету. Ось тоді телефон буде постійно шукати вільну мережу і швидше розряджатися.

Якщо порівняти споживання заряду батареї при підключеному вай-фай і 4G, то при використанні мобільного інтернету акумулятор сідає помітно швидше.

Нічне життя смартфона

Інша категорія користувачів відключають опцію на ніч. Здавалося б, усе правильно – хочеться спокійно поспати, щоб не будили різні сповіщення, ну і зберегти батарею до ранку.

Тут потрібно враховувати, що в налаштуваннях сучасних гаджетів встановлено завантаження всіх оновлень саме в нічні години, щоб не обмежувати людей у використанні телефону.

Зверніть увагу! Якщо вимкнути смарт на ніч, вранці під час увімкнення він оновлюватиметься, перезавантажуватиметься, синхронізуватиметься і завантажуватиме всі сповіщення, які прийшли вночі. А це час, якого вранці найчастіше мало.

Тому рекомендується залишати на ніч мережу все ж увімкненою. А для спокійного сну можна просто вимкнути звук на повідомленнях.

Вплив увімкненого Wi-Fi на батарею під час прогулянок

Так, під час прогулянок смартфон постійно сканує вільні бездротові мережі, що впливає на батарею і садить її. Але ця опція важлива для визначення місця розташування, отримання даних про роботу громадського транспорту. Якщо відключити модуль Wi-Fi, ці функції стануть недоступні.

Ще одна важлива причина – якщо телефон вкрадуть або користувач його загубить, знайти його можна швидше саме за увімкненого Wi-Fi за допомогою спеціальних сервісів, наприклад, на апаратах Samsung це служба “Find My Mobile” або “Знайти телефон”, на айфонах “Знайти iPhone”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.