Ніколи не робіть цього, якщо не хочете зламати смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато повсякденних звичок скорочують термін служби наших смартфонів, а ми про це навіть не замислюємося. Як так виходить, що гаджети щодня наражаються на небезпеку? І що ні в якому разі не можна робити, щоб не зламати дорогий пристрій?

1. Не використовуйте неякісну зарядку

Коли оригінальний зарядний пристрій коштує кілька тисяч гривень, з’являється спокуса купити китайський аналог за кілька сотень. І це докорінно неправильно. Неякісна зарядка вбиває смартфон. У підсумку батарея служить набагато менше, ніж це закладено виробником. Дуже частою причиною виходу гаджета з ладу стає невідповідний струм зарядки.

2. Не залишайте телефон на сонці

Гаджети не витримують впливу критичних температур, тому не варто їх залишати на сонці і навіть під склом. Смартфон може сильно нагрітися, і тоді система безпеки вимкне його або почне перезавантаження. Таке трапляється при досягненні максимальної робочої температури – 90 градусів. Це цілком реально, коли телефон довго лежить на сонці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тривалі сонячні ванни призводять до поломки чипів. Через це псується картинка і виходять з ладу інші важливі функції.

3. Не носіть телефон у задній кишені

Носити смартфон у задній кишені небезпечно. Хоча б тому, що його можуть вкрасти. А ще корпус може прийняти форму тіла, і тоді вийдуть з ладу його чутливі внутрішні компоненти. Причому користувач може навіть не одразу це помітити – телефон просто почне гальмувати.

4. Не користуйтеся телефоном лежачи у ванні

Користуватися телефоном у ванні заборонено, особливо коли він стоїть на зарядці. Один незручний рух – і дорогий пристрій опиниться у воді. Після залиття він потребуватиме серйозного ремонту або повної заміни, тому що в деяких випадках ремонт виявляється невиправдано дорогим і перевищує вартість нового девайса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.