Як безпечно зберігати особисті файли в телефоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Навіть якщо інопланетяни викрадуть у тебе мобільник, вони не сміятимуться над твоїм земним минулим.

Реклама

Замаскуй

Щоб не червоніти щоразу, коли твій телефон опиняється в руках цікавих людей, установи програму для зберігання приватної інформації. Якщо ти користуєшся айфоном, зверніть увагу на NQ Vault або SpyCalc . Перше просто дозволить замкнути особисті фото та відео (ще й текстові файли – але кому вони потрібні?) на пароль; друге взагалі вдасть, що воно калькулятор. Тепер, щоб похвалитися забороненими красами на ранковій летучці, тобі потрібно буде відкрити програму і ввести код, який ви придумали раніше. Якщо хтось спробує його підібрати, SpyCalc нічим не видасть свого справжнього змісту і невинно складатиме і перемножуватиме цифри.

Доля породила з гаджетом на Android? Встанови FileVault (кодувальник інформації) або Hide it Pro (кодувальник інформації, який сам шифрується під функціональний, у сенсі – працюючий конфігуратор звуку).

Заархівуй

Чи вважаєш, що зайві програми можуть викликати підозру? Встанови тоді архіватор, обов’язково з підтримкою паролів (наприклад, iUnarchive для iPhone та ZArchiver для Android). Помістіть у нього сумнівні фотографії, вказавши пароль довше. Підкралася ностальгія? Згадуй потрібні літери та цифри та насолоджуйся.

За… просто вирушай!

Якщо напередодні ти не тільки обіцяв комусь одружитися, а й відправити фотографії зі своєї бар-міцви, довір пересилання картинок програмі Snapchat. Вкажи їй фото, задай інтервал від 1 до 10 секунд і клацніть «надіслати». Отримавши знімок, адресат зможе дивитися на нього рівно стільки секунд, скільки ти дозволив. Потім компромат самовидаляється. Програма, щоправда, має бути встановлена ​​на обох телефонах, тому підклади цю статтю всім знайомим. Якщо хтось спробує за кілька секунд зробити на згадку знімок екрана (по-науковому – screenshot), програма повідомить відправника. А ти вже сам вирішиш, що краще – експропріювати мобільний або викласти деякі спільні фото у Facebook.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ