Статті

Як очистити пам’ять смартфона за допомогою секретного коду

Share
Час читання: 2 хв.

Не секрет, що в сучасних смартфонах левову частку дискового простору займає системна пам’ять, яка використовується під потреби операційної системи. Зазвичай тут зберігаються різні файли з оновленнями, дампи пам’яті, кеш системних даних, а також різні пакетні дані системи. Найчастіше саме цей розділ забирає у користувача заповітні мегабайти і з часом призводить до браку пам’яті в пристрої.

Якщо ви вже перепробували всі наші раніше описані способи боротьби з нестачею простору: очистили кеш додатків, кеш системних даних і видалили всі зайві папки, але пам’яті в смартфоні, як і раніше, не вистачає, рекомендуємо скористатися ще одним неочевидним рішенням.

Мова сьогодні піде про приховану в Android системну папку, в якій зберігається вміст про стан вашої системи. Інструмент називається SysDump. Це свого роду журнал дампа пам’яті, який слугує для запису всіх помилок в операційній системі, і для пересічного користувача Android не становить особливого інтересу.

Згодом цей журнал накопичує багато записів, які можуть мати значний обсяг даних, і в деяких випадках його очищення може розв’язати проблеми з нестачею пам’яті.

Як очистити смартфон за допомогою комбінації на клавіатурі
Щоб видалити журнал з помилками системи, нам необхідно потрапити в приховане меню SysDump. Для цього відкрийте додаток “Телефон” і наберіть комбінацію *#9900#.

Перед початком очищення не забудьте подивитися, скільки пам’яті доступно на внутрішньому накопичувачі смартфона в даний момент, щоб порівняти ці дані після процедури. Для цього перейдіть у Налаштування → Обслуговування пристрою → “Пам’ять”.

У системному меню, що відкрилося, натисніть на пункт “Delete dumpstate / logcat”. Одразу ж почнеться процес очищення, після завершення якого з’явиться спливаюче повідомлення з написом “Delete Dump”. Натисніть “ОК” і закрийте меню. Усі системні логи, які зберігалися у вашому телефоні, буде видалено. Якщо дамп ваших системних помилок ніколи раніше не очищався, то можливо мине кілька хвилин, перш ніж з’явиться повідомлення про завершення процедури. Цей процес ніяк не візуалізовано, тому потрібно просто почекати.

Після цього можна знову відкривати розділ “Пам’ять пристрою”, щоб обчислити, скільки місця вдалося звільнити. У нашому випадку файл з помилками займав близько 430 Мб, але це далеко не межа. Деякі користувачі відзначають, що в такий спосіб їм вдавалося очистити до 1Гб пам’яті внутрішнього накопичувача.

Непогано! Особливо, якщо врахувати, що для цього лише потрібно набрати простий код на клавіатурі.

Зазначимо також, що цей код спрацьовує далеко не на всіх моделях смартфонів, але спробувати варто, адже це не забере у вас багато часу.

Висновок

Проблема нестачі пам’яті в смартфонах Android переслідує своїх користувачів ще з часів їхньої першої появи і навіть через півтора десятиліття практично не втратила своєї актуальності. Адже разом зі зростанням розміру внутрішніх накопичувачів смартфонів, зростають сьогодні і “апетити” користувачів. Вимогливі ігри, професійні додатки та інші принади сучасного медіасвіту – все це рано чи пізно призводить до нестачі місця в смартфоні, а очищення стандартними методами допомагає зазвичай лише ненадовго.

Сподіваємося, що наш спосіб допоможе вам звільнити смартфон від зайвого вмісту, і проблема з пам’яттю в смартфоні більше вас не торкнеться!

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Apple працює над спрощеною версією гарнітури Vision Pro

    Apple планує випустити доступнішу версію шолома доповненої реальності Vision Pro у 2025 році. Щоб зменшити…

    27.09.2024

    Названо смартфони, які першими отримають чіп Snapdragon 8 Elite

    Згідно з рекламним тизером смартфона Xiaomi 15, можлива назва нового процесора Snapdragon 8 Gen 4…

    27.09.2024

    Samsung представила недорогий розумний годинник Galaxy Watch FE з підтримкою LTE

    Компанія Samsung Electronics представила нову версію свого бюджетного смарт-годинника Galaxy Watch FE, випустивши варіант з…

    27.09.2024

    Для портативної консолі Nintendo Switch Lite був випущений OLED-дисплей

    Nintendo поки не випустила офіційну версію Switch Lite з OLED-екраном, але незалежні розробники знайшли альтернативне…

    27.09.2024

    iPhone 16 Pro випробували з різними зарядками (відео)

    Цього року Apple інтегрувала у нові iPhone можливість швидшої провідної зарядки (до 45 Вт) та…

    27.09.2024

    AirPods можуть отримати функцію діагностики серцевих захворювань

    Нещодавно видання 9to5Mac виявило в iOS 18 ознаки того, що Apple тестує можливість використання майбутніх…

    27.09.2024