Статті

Сучасний зарядний пристрій – яким він має бути

Share
Час читання: 2 хв.

Більшість виробників смартфонів більше не кладуть зарядний пристрій у коробку. Так, раніше завжди була порада – заряджати гаджети потрібно тільки оригінальною зарядкою. Але що робити, якщо немає оригінальної? Можна піти і купити за кілька сотень рублів зарядний пристрій у переході. Але чи варто наражати на небезпеку дорогі пристрої невідомим блоком живлення? Ні.

Яким має бути сучасний зарядний пристрій?

  • Компактним. Блок живлення не повинен мати великих розмірів і вільно поміщатися в кишеню;
  • Наявність сучасних портів. Обов’язково має бути USB Type-C, а також класичний USB Type-A порт;
  • Потужності зарядного пристрою має вистачати навіть на зарядку ноутбуків і планшетів;
  • Зарядний пристрій повинен мати захист від короткого замикання, перегріву, перевантажень, перезарядки акумулятора.

Ось, мабуть, ідеальні параметри для ЗП. Сам я користуюся надкомпактним Anker PowerPort PD+ 2:

Розміри пристрою дають змогу носити його в кишені, але, найголовніше, що від компактності не постраждав функціонал. Пристрій має два порти, перші – Type-C з вихідною потужністю в 45 Вт і Type-A потужністю до 15 Вт з технологією PowerIQ. Ця технологія дає змогу інтелектуально розпізнавати пристрої, що підключаються, і підбирати під них режим зарядки.

Але як такий невеликий ЗП вмістив у себе і потужну зарядку, і сучасні технології? Вся річ у тім, що пристрій використовує замість кремнієвих напівпровідників більш сучасні, на нітриді галію (GAN). Така технологія дала змогу зменшити розміри електроніки та отримати високу потужність.

Пристрій підходить як для смартфонів, так і для ноутбуків, і має підтримку швидкого заряджання. Запатентований захист Anker Multiportect захищає як сам зарядний пристрій, так і гаджет, який ви ставите на зарядку. Захист від перезаряду, короткого замикання, перегріву та перевантаження – все вже є в комплекті.

На додачу до зарядного пристрою, хотілося б розповісти про кабелі від компанії Anker. Я є “нещасним” власником iPhone, а у яблучних пристроїв є одна біда – неякісні кабелі. За рік, як мінімум, 2 рази доводиться міняти кабель. Anker пропонує високоякісний кабель для iPhone – його вистачить на кілька років.

Кабель складається з арамідного волокна, що робить його стійким до пошкоджень і згинів. Лабораторні дослідження показали, що дріт витримує до 15000 вигинів. Кабель підтримує технологію швидкого заряджання – айфон заряджається за 30 хвилин!

Який висновок?

Кабель і зарядний пристрій не повинні бути занадто дешевими. Від якості блоку живлення залежить працездатність гаджета, а надламаний дріт може спричинити коротке замикання, яке діє як на акумулятор, так і на сам зарядний пристрій. Тому, не варто економити на таких аксесуарах – від них залежить термін роботи ваших пристроїв.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024