Сучасний зарядний пристрій – яким він має бути

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Більшість виробників смартфонів більше не кладуть зарядний пристрій у коробку. Так, раніше завжди була порада – заряджати гаджети потрібно тільки оригінальною зарядкою. Але що робити, якщо немає оригінальної? Можна піти і купити за кілька сотень рублів зарядний пристрій у переході. Але чи варто наражати на небезпеку дорогі пристрої невідомим блоком живлення? Ні.

Реклама

Яким має бути сучасний зарядний пристрій?

  • Компактним. Блок живлення не повинен мати великих розмірів і вільно поміщатися в кишеню;
  • Наявність сучасних портів. Обов’язково має бути USB Type-C, а також класичний USB Type-A порт;
  • Потужності зарядного пристрою має вистачати навіть на зарядку ноутбуків і планшетів;
  • Зарядний пристрій повинен мати захист від короткого замикання, перегріву, перевантажень, перезарядки акумулятора.

Ось, мабуть, ідеальні параметри для ЗП. Сам я користуюся надкомпактним Anker PowerPort PD+ 2:

Розміри пристрою дають змогу носити його в кишені, але, найголовніше, що від компактності не постраждав функціонал. Пристрій має два порти, перші – Type-C з вихідною потужністю в 45 Вт і Type-A потужністю до 15 Вт з технологією PowerIQ. Ця технологія дає змогу інтелектуально розпізнавати пристрої, що підключаються, і підбирати під них режим зарядки.

Але як такий невеликий ЗП вмістив у себе і потужну зарядку, і сучасні технології? Вся річ у тім, що пристрій використовує замість кремнієвих напівпровідників більш сучасні, на нітриді галію (GAN). Така технологія дала змогу зменшити розміри електроніки та отримати високу потужність.

Пристрій підходить як для смартфонів, так і для ноутбуків, і має підтримку швидкого заряджання. Запатентований захист Anker Multiportect захищає як сам зарядний пристрій, так і гаджет, який ви ставите на зарядку. Захист від перезаряду, короткого замикання, перегріву та перевантаження – все вже є в комплекті.

На додачу до зарядного пристрою, хотілося б розповісти про кабелі від компанії Anker. Я є “нещасним” власником iPhone, а у яблучних пристроїв є одна біда – неякісні кабелі. За рік, як мінімум, 2 рази доводиться міняти кабель. Anker пропонує високоякісний кабель для iPhone – його вистачить на кілька років.

Кабель складається з арамідного волокна, що робить його стійким до пошкоджень і згинів. Лабораторні дослідження показали, що дріт витримує до 15000 вигинів. Кабель підтримує технологію швидкого заряджання – айфон заряджається за 30 хвилин!

Який висновок?

Кабель і зарядний пристрій не повинні бути занадто дешевими. Від якості блоку живлення залежить працездатність гаджета, а надламаний дріт може спричинити коротке замикання, яке діє як на акумулятор, так і на сам зарядний пристрій. Тому, не варто економити на таких аксесуарах – від них залежить термін роботи ваших пристроїв.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ