Як зарядити смартфон швидше, ніж він може: тільки безпечні способи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Бувають моменти, коли потрібно зарядити смартфон швидше. Дамо кілька порад, які допоможуть заряджати пристрій набагато швидше і не втрачати часу.

Реклама

Порада 1. Використовуйте швидку зарядку

Цей пункт – найочевидніше рішення. Якщо ви використовуєте неоригінальний кабель або блок живлення, придбайте хороший кабель, переважно оригінальний і потужний блок живлення з підтримкою швидкого заряджання.

Але це допоможе тільки в тому разі, якщо пристрій підтримує її. У зворотному випадку переходьте до наступних пунктів.

Порада 2. Використовуйте оригінальний зарядний пристрій

Оригінальний адаптер живлення в більшості випадків набагато кращий за всі інші, оскільки виробники дешевих блоків живлення дуже часто економлять на компонентах, а також на технологіях виробництва.

Навіть якщо виробником заявлена висока потужність, вона часто не відповідає дійсності. До того ж, дешевий неоригінальний зарядний пристрій може нашкодити смартфону і навіть стати причиною загоряння.

Порада 3. Вимкніть смартфон

Вимкнення смартфона під час заряджання в будь-якому разі допоможе заощадити заряд акумулятора, тому що в цьому разі не витрачає ресурси на обробку даних, виконання фонових процесів.

У вимкненому стані пристрій практично не використовує ресурси і заряджається швидше.

Порада 4. Використовуйте режим польоту

Якщо ввімкнути режим польоту, то смартфон не буде використовувати дорогоцінну енергію на передачу і прийом даних по мережі. І, відповідно, витрачатиме набагато менше енергії.

Якщо знадобиться мережа, можна швидко відключити цей режим.

Порада 5. Скажіть “ні” бездротовій зарядці

У більшості випадків зарядка за допомогою кабелю відбувається набагато швидше, ніж при використанні бездротової зарядки. Це відбувається через фізичні обмеження через недосконалість технологій.

Якщо є можливість зарядити телефон класичним способом по дроту, краще скористатися ним. Бездротова зарядка – річ зручна, але неефективна.

Порада 6. Менше використовуйте смартфон

Якщо є звичка постійно брати в руки свій телефон, щоб перевірити вхідні та інші сповіщення, то краще її позбуватися.

Також під час перегляду відео або під час гри смартфон використовує багато ресурсів. Через це пристрій швидко розряджається. Постарайтеся не використовувати будь-які енерговитратні програми, щоб смартфон споживав менше енергії під час заряджання, так він зарядиться набагато швидше.

Порада 7. Позбавтеся від зайвих додатків

Видалення невикористовуваних додатків дійсно може прискорити час заряджання. Ці додатки в будь-якому разі використовують ресурси смартфона. Слід частіше наводити лад у своєму смартфоні, оскільки це може збільшити час роботи пристрою. Також ця дія допоможе йому працювати набагато швидше і плавніше.

Дуже часто виробник також встановлює безліч додатків на смартфон. Якщо вони не використовуються, краще позбутися їх.

Порада 8. Бережіть здоров’я акумулятора

Дуже важливо не допускати переохолодження і перегріву акумулятора. Не слід залишати смартфон надовго на морозі, а також не допускати сильного нагрівання пристрою під час використання. Великі коливання температури акумулятора не віщують нічого хорошого.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ