Статті

Як поліпшити сигнал Wi-Fi роутера вдома: поради професіоналів

Share

Усі ми звикли, що куди б ми не пішли, скрізь є точка доступу Wi-Fi. А вдома ми вже давно забули, що таке Інтернет-дроти. Дуже зручно, коли вдома є Wi-Fi і з будь-якої кімнати можна спокійно зайти в Мережу. При цьому поширеною залишається проблема слабкого сигналу в різних кімнатах. Наприклад, часто через зачинені двері сигнал не пробивається зовсім, а якщо до Мережі під’єднано кілька абонентів, то й зовсім можна залишитися без Інтернету.

З чим це пов’язано і як подолати цю проблему? Редакція “Так Просто!” вирішила розібратися в цьому питанні та попросила поради в експертів.

Точка доступу Wi-Fi

Дуже часто проблему слабкого сигналу вдається вирішити швидко і без зайвих грошових вкладень. Проблема в тому, що більшість користувачів бездротового Інтернету не мають уявлення, як ця Мережа працює в принципі. Тому Інтернет-провайдери не поспішають усувати цю проблему, використовуючи це заради своєї вигоди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Першою причиною слабкого сигналу Wi-Fi може бути роутер. Як правило, провайдери для підключення Інтернету в квартирі використовують найдешевше обладнання. Якщо господар квартири не потурбувався про придбання роутера заздалегідь, то компанія запропонує йому в користування свій. І за невелику орендну плату тобі підключать низькоякісний модем. Ціна хорошого модему становить приблизно 50 доларів. І це лише одноразова інвестиція, яка служитиме тобі багато років.

Ще одна дуже поширена причина слабкого сигналу Wi-Fi – це товсті стіни у квартирі. Знову ж таки тут на допомогу прийде потужніший роутер, сигнал якого здатний проходити навіть через глуху бетонну стіну. Ще можна поставити роутер у найцентральнішій частині квартири, щоб сигнал рівномірно поширювався по всіх кімнатах і приміщеннях.

Чому не працює Інтернет

Також причиною слабкого сигналу Wi-Fi може бути невеликий радіус дії зовнішніх антен роутера. Для того щоб це з’ясувати, можна знайти характеристики даної моделі роутера і подивитися технічні можливості. Більшість роутерів дають змогу збільшити радіус дії шляхом заміни антени на потужнішу. Як правило, у спеціалізованому магазині тобі допоможуть підібрати модель антен під твою модель роутера.

Сучасні квартири просто напхані різного роду технікою і приладами. І всі вони випромінюють різні сигнали. Мало хто розглядає це як джерело проблеми поганого сигналу роутера Wi-Fi. Проте це теж має право на існування.

У цьому разі не обійтися без фахівця, який зможе виміряти частоту сигналів у твоїй квартирі і поміняти частоту в роутері. Але таке вирішення питання дуже трудомістке і витратне. Як правило, для вирішення такої проблеми теж підійде купівля нового потужнішого роутера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024