Як поліпшити сигнал Wi-Fi роутера вдома: поради професіоналів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі ми звикли, що куди б ми не пішли, скрізь є точка доступу Wi-Fi. А вдома ми вже давно забули, що таке Інтернет-дроти. Дуже зручно, коли вдома є Wi-Fi і з будь-якої кімнати можна спокійно зайти в Мережу. При цьому поширеною залишається проблема слабкого сигналу в різних кімнатах. Наприклад, часто через зачинені двері сигнал не пробивається зовсім, а якщо до Мережі під’єднано кілька абонентів, то й зовсім можна залишитися без Інтернету.

З чим це пов’язано і як подолати цю проблему? Редакція “Так Просто!” вирішила розібратися в цьому питанні та попросила поради в експертів.

Точка доступу Wi-Fi

Дуже часто проблему слабкого сигналу вдається вирішити швидко і без зайвих грошових вкладень. Проблема в тому, що більшість користувачів бездротового Інтернету не мають уявлення, як ця Мережа працює в принципі. Тому Інтернет-провайдери не поспішають усувати цю проблему, використовуючи це заради своєї вигоди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Першою причиною слабкого сигналу Wi-Fi може бути роутер. Як правило, провайдери для підключення Інтернету в квартирі використовують найдешевше обладнання. Якщо господар квартири не потурбувався про придбання роутера заздалегідь, то компанія запропонує йому в користування свій. І за невелику орендну плату тобі підключать низькоякісний модем. Ціна хорошого модему становить приблизно 50 доларів. І це лише одноразова інвестиція, яка служитиме тобі багато років.

Ще одна дуже поширена причина слабкого сигналу Wi-Fi – це товсті стіни у квартирі. Знову ж таки тут на допомогу прийде потужніший роутер, сигнал якого здатний проходити навіть через глуху бетонну стіну. Ще можна поставити роутер у найцентральнішій частині квартири, щоб сигнал рівномірно поширювався по всіх кімнатах і приміщеннях.

Чому не працює Інтернет

Також причиною слабкого сигналу Wi-Fi може бути невеликий радіус дії зовнішніх антен роутера. Для того щоб це з’ясувати, можна знайти характеристики даної моделі роутера і подивитися технічні можливості. Більшість роутерів дають змогу збільшити радіус дії шляхом заміни антени на потужнішу. Як правило, у спеціалізованому магазині тобі допоможуть підібрати модель антен під твою модель роутера.

Сучасні квартири просто напхані різного роду технікою і приладами. І всі вони випромінюють різні сигнали. Мало хто розглядає це як джерело проблеми поганого сигналу роутера Wi-Fi. Проте це теж має право на існування.

У цьому разі не обійтися без фахівця, який зможе виміряти частоту сигналів у твоїй квартирі і поміняти частоту в роутері. Але таке вирішення питання дуже трудомістке і витратне. Як правило, для вирішення такої проблеми теж підійде купівля нового потужнішого роутера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.